MIX Noordoost 2020

Laatste editie TIV 2019 kijkt vooruit naar MIX Noordoost 2020

HARDENBERG – De laatste editie van de vakbeurs TIV is succesvol verlopen, zo laat organisator Easyfairs weten. Naast een goedgevulde beursvloer met innovatieve spelers uit de maakindustrie, waren er ook 24 kennissessies in het kennistheater. Verder was het een editie van vooruit kijken naar het nieuwe beursconcept van MIX Noordoost (Maakindustrie Expo). Tijdens TIV konden bezoekers al kennismaken met een aantal initiatieven die vanaf 2020 deel uit maken van MIX Noordoost, zoals de Technologiestraat en de route ‘Werkgever van de toekomst’.

Het kennistheater van TIV had een vernieuwde uitstraling gekregen ten opzichte van vorige jaren, mede door de witte panelen. Het nieuwe theater is ontworpen door studenten van het Cibap College en kon rekenen op veel positieve reacties. In totaal waren er 24 kennissessies over verschillende actuele thema’s, zoals ‘Mechatronica’, ‘Energie’, ‘Waarde creëren met data’ en ‘Women in tech’. “Het merendeel van de sessies werden goed bezocht, en dit wordt volgend jaar voor MIX Noordoost verder uitgerold”, zegt Bart Leferink namens organisator Easyfairs.

Technologiestraat en Werkgever van de toekomst

Leferink: “De Technologiestraat maakt deel uit van het nieuwe beursconcept van MIX Noordoost, maar werd afgelopen week al geïntroduceerd op TIV. Verschillende robotleveranciers presenteerden zich hier met de nieuwste beschikbare technologieën. De exposanten trokken de aandacht door hun robots en innovatieve oplossingen. Een ander element van MIX Noordoost dat gelanceerd werd op TIV was ‘Werkgever van de toekomst’. Deze route ging langs bedrijven die informatie deelden over werken in de techniek en de specifieke mogelijkheden in hun bedrijf, zoals stages of openstaande vacatures. Honderden studenten van verschillende scholen hebben deze route gevolgd en werden enthousiast ontvangen door de exposanten. Voor hen is dit een interessante doelgroep door het tekort aan het technisch personeel.”

Primeur: ketensamenwerking VMO

Voor deze editie was er voor het eerst een ketensamenwerking vanuit de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO). Een cluster van verschillende VMO-bedrijven uit de ontwikkel- en maakindustrie presenteerden zich hier. Zo was onder meer de MedEasy hier te zien, een medicijnrobot voor de uitgifte van verpakte medicijnen. Deze innovatie is gezamenlijk ontwikkeld door diverse bedrijven uit Oost-Nederland. “VMO heeft bovendien zijn vertrouwen uitgesproken in het nieuwe concept van MIX Noordoost”, laat Leferink weten.

Bedrijfsbezoek ITTER

Een combinatie van leden van Innovatie Cluster Drachten, VMO en MEMA brachten een bezoek aan ITTER in Hardenberg. ITTER heeft een SDV (Self Driving Vehicle) geïntrigeerd in hun productieproces in samenwerking met leverancier Romias. Ze hebben laten zien hoe je het proces kan automatiseren. Hier werd enthousiast op gereageerd en de aanwezigen toonden veel interesse. Na het bedrijfsbezoek werd de stand van YP Your Partner bezocht voor een netwerkmoment op TIV 2019.

VR Experience MIX Noordoost

Leferink: “We kijken terug op een geslaagde beurs. Het was natuurlijk de laatste editie van TIV en die wilden we goed afsluiten en dat is gelukt. In totaal bezochten 5.480 vakprofessionals TIV 2019. De kwaliteit van de bezoeker is verder toegenomen en exposanten gaven aan goede leads te hebben gegenereerd. Maar het was ook een editie van vooruit kijken, want zowel exposanten als bezoekers maakten kennis met MIX Noordoost. Op de beursvloer kon iedereen alvast een Virtual Reality Experience beleven waarin het nieuwe concept van MIX Noordoost te zien was, georganiseerd door Virtual Dutch Men. Dit werd door heel veel belangstellenden gedaan en de reacties waren erg positief. Bovendien hebben de eerste exposanten zich al ingeschreven voor MIX Noordoost.”

MIX Noordoost 2020

De nieuwe beurstitel MIX Noordoost werd door Easyfairs op de tweede beursdag van TIV gelanceerd. Deze nieuwe vakbeurs is opgezet naar aanleiding van uitgebreid marktonderzoek door Easyfairs. Leferink: “De maakindustrie in Noordoost-Nederland verdient het om een vakbeurs te hebben.” In de totstandkoming van MIX Noordoost zijn keuzes gemaakt in het beursprofiel, gebaseerd op de industrieketen, vanuit de regio. MIX Noordoost richt zich daarbij specifiek op de behoeftes van de bezoekers: efficiëntie, innovatie, automatisering en voornamelijk inkopen en uitbesteding.

Het bezoekersprofiel van MIX Noordoost bestaat uit beslissers en medebeslissers werkzaam bij maakbedrijven in de machinebouw, apparatenindustrie, hightechindustrie, metalenproductenindustrie en transportmiddelenindustrie. Verder focust de nieuwe beurs zich op productiemedewerkers van maakbedrijven en studenten uit Noord- en Oost-Nederland met interesse in toeleveranciers uit de regio.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden