MOCON daagt studenten uit in de Mocon Student Challenge

MOCON en studenten

De Mocon Student Challenge op de vakbeurs Mocon in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch staat 22 & 23 april a.s. geheel in het teken van motion control en robotics. Studenten kunnen hun idee of prototype, binnen dit concept, insturen en zullen worden beoordeeld door een deskundige jury namens Elcee, Heidenhain, Lenze, EPLAN en The Art of Robotics.

De vraag naar geschoold technisch personeel in Nederland blijft de komende jaren nog steeds stijgen. Daarom heeft Mocon in samenwerking met de genoemde deelnemers de Mocon Student Challenge in het leven geroepen. “Gerichte educatie is cruciaal om economische voorsprong in technologie en creativiteit in de industriële supply chain te realiseren”, aldus Marc Vissers, Marketing & Communications Benelux bij Lenze. De beste vijf projecten mogen zichzelf presenteren aan een groot netwerk op 22 & 23 april tijdens de beurs.

Verschillende niveaus

Mocon biedt voor studenten uit verschillende niveaus uit het technische onderwijs, dus van VMBO‟s t/m TU‟s, een prachtig podium om hun passie voor techniek te delen. “Voor een hightech bedrijf als Heidenhain is het technisch onderwijs erg belangrijk en wij steunen het onderwijs van VMBO t/m TU’s daar waar mogelijk”, zegt Jan Sturre, Sales Manager bij Heidenhain. Inzendingen worden beoordeeld op ontwerpkeuze (onderbouwing en meerwaarde), design, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Zowel op praktisch als op theoretisch niveau krijgen studenten de kans om uit te blinken en misschien wel in contact te komen met die ene partij die met ze aan de slag wil.

Prijswinnaar

Op 23 april wordt de winnaar bekend gemaakt. Tijdens beide beursdagen kan het publiek ook meestemmen en tellen deze stemmen voor 10% mee in het eindoordeel. Naast de kans voor de studenten om hun idee of prototype verder te ontwikkelen of te produceren, krijgt de winnaar een cursus/workshop bij één van de juryleden cadeau en een dagje uit met twee vrienden. Aanmelden voor de Mocon Student Challenge kan t/m 31 maart a.s. via lisa.jansen@easyfairs.com.

Meer informatie: vakbeurs MOCON

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden