Nederland gastland conferentie Industrial Technologies 2016

Conferentie Industrial Technologies 2016

Van 22 tot en met 24 juni wordt de vierde Europese conferentie van Industrial Technologies gehouden in de Amsterdam RAI. De netwerkconferentie wordt georganiseerd door belangrijke vertegenwoordigers van het Nederlandse industriële innovatie ecosysteem en is met zo’n 1.250 deelnemers de grootste in zijn soort. Het thema van het evenement is ‘creating a smart Europe’.

Creating a smart Europe

Tijdens deze driedaagse conferentie komen ondernemers, wetenschappers, studenten, beleidsmakers en financiers uit heel Europa samen om prioriteiten vast te stellen die nodig zijn voor het behalen van het uiteindelijke doel: creating a smart Europe. Er wordt aandacht besteed aan nieuwe producttechnologie, materialen, nanotechnologie, biotechnologie en digitalisering in Europa. Het programma biedt een ruim aanbod aan interactieve sessies, lezingen van inspirerende sprekers, case studies, kennismaking met innovatieve bedrijven en de mogelijkheid om nieuwe zakenpartners te ontmoeten. Creating a smart Europe is volledig gericht op grensverleggende innovaties op gebied van de Smart Industry.

Industriële uitdagingen overwinnen

De conferentie biedt bedrijven en studenten de mogelijkheid om samen te werken aan industriële uitdagingen. Bedrijven verstrekken een industrieel vraagstuk. Dit kan een technisch probleem zijn, maar ook een politieke kwestie. Tijdens de drie uur durende sessies moeten studenten proberen tot een innovatieve oplossing te komen. Eerdere edities hebben uitgewezen dat dit project erg lonend is voor zowel de deelnemende bedrijven als studenten.

Klaar voor de toekomst

Het doel van de conferentie is om de Europese agenda op gebied van industriële technologie verder te ontwikkelen en Europa hierdoor klaar te maken voor de toekomst. Het programma bevat eveneens een onderdeel dat zich richt op politieke kwesties. Prioriteiten op dit gebied worden geïdentificeerd en de aanbevelingen worden gepresenteerd aan Carlos Moedas, Europees Commissaris van Onderzoek, Wetenschap en Innovatie.

Wilt u de Industrial Technologies conferentie bijwonen? Dan kunt u zich hier inschrijven.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden