NEN organiseert informatiebijeenkomst veilig werken aan windturbines

Windturbines en safety

In de zich sterk ontwikkelende branche van de windenergie is er veel aandacht voor veiligheid voor het werken aan windturbines. Om de veiligheid te waarborgen zijn en worden er verschillende referentiedocumenten ontwikkeld. NEN houdt op 19 mei een informatiebijeenkomst waar belanghebbenden worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en kunnen discussiëren over de belangrijkste aandachtspunten.

Het internationale normalisatie-instituut IEC begint binnenkort de ontwikkeling van de opvolger van NEN-EN 50308. Deze norm stelt eisen aan het ontwerp van een windturbine om er veilig aan te kunnen werken. Op de bijeenkomst krijgen deelnemers onder andere meer informatie over deze ontwikkeling en komen zij te weten op welke wijze zij kunnen participeren in het normontwikkelingsproces. Daarnaast zal op de bijeenkomst aandacht worden besteed aan andere referentiedocumenten op het gebied van veilig werken in windturbines en hoe deze zich verhouden tot de nieuwe EN 50308.

Sprekers veilig werken aan windturbines

  • Bengt Göranson, voorzitter van de Europese werkgroep die NEN-EN 50308 heeft opgesteld, zal de huidige norm toelichten.
  • Rinus van Stee, Delta, één van de experts die de arbocatalogus windenergiebedrijven mede ontwikkelt, geeft een presentatie over veiligheid in de windenergiebranche.
  • Nuon verzorgt een presentatie over het veilig werken in en aan windturbines.
  • Martijn Geertzen, NEN, geeft de deelnemers meer informatie over de scope van de opvolger van de NEN-EN 50308, de procedure en de mogelijkheden voor deelname.

Tenslotte is er ruimte voor discussie. Deelnemers kunnen missende schakels aankaarten, vragen stellen over de presentaties en de discussie met vakgenoten over het thema veiligheid in de windenergiebranche aangaan.

Meer informatie

Aanmelding voor de informatiebijeenkomst op 19 mei kan via de evenementenpagina.
Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en), de informatiebijeenkomst of over het normalisatieproces: Robby Veders, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon (015) 2 690 180 of e-mail robby.veders@nen.nl.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden