NEW Industries en Engineering Materials

NEW Industries en Engineering Materials: ijzersterk kennisprogramma met tal van sprekers

De vakbeurscombinatie NEW Industries en Engineering Materials op 6, 7 en 8 december in Evenementenhal Gorinchem presenteert een kwalitatief kennisprogramma met sprekers als Fokker Aerostructures en Philips Innovation Labs. Ook is er aandacht voor ‘Smart Industry’, richt Engineering Experience zich op ‘Future of making things’ en exposeert Materia 60 inspirerende materialen.

Voor de tweede editie van NEW Industries en Engineering Materials is geïnvesteerd in de kennisprogrammering. Zo kunnen bezoekers kosteloos kennissessies bijwonen in de twee kennistheaters midden op de beursvloer. Tal van sprekers komen hier aan het woord, zoals Fokker Aerostructures, Philips Innovation Labs, ABB Robotics, Centric, Berenschot en Itsme Industrial Automation.

Smart Industry

Daarnaast zijn er aparte Smart Industry sessies met vertegenwoordigers uit verschillende industrieën met focus op ‘Smart Business’, ‘Smart Productie’, ‘Smart Processen’ en ‘Smart Product’. Deze sessies vinden plaats in de ochtenden en worden georganiseerd in samenwerking met Kamer van Koophandel en Smart Industry Programmabureau.

Engineering Experience: ‘Future of making things’

Een inspirerend en innovatief onderdeel op de beursvloer is de Engineering Experience. Hier vinden dagelijks sessies plaats over ‘Future of making things’. Het programma besteedt aandacht aan termen als ‘Internet of Things’ en ‘Big Data’. Met tal van nieuwe technologieën wordt op de Engineering Experience aangetoond hoe het mogelijk is om efficiënter, specifieker en kostenbesparend te ontwerpen en te produceren. Er worden voorbeelden gegeven van bedrijven die voorop lopen op dit vlak en er zijn demonstraties van mogelijkheden van flexibel ontwerpen en –produceren tot aan een computer die meedenkt in het ontwerp.

Tentoonstelling ‘Super Performing Materials’

Tijdens de vakbeurscombinatie exposeert Materia 60 inspirerende materialen. De tentoonstelling ‘Super Performing Materials’ toont materiaalinnovaties voor uiteenlopende toepassingen. Materia laat op de beursvloer in Gorinchem interessante voorbeelden zien van materialen en technieken voor ontwerper en producent. Denk aan 3D geprint bamboe, 2,5D geprinte oppervlakken, een coating die absoluut alles onverwoestbaar maakt, lichtgewicht composieten van gerecyclede jeans, 100% biobased composieten van koffiedrab of bacteriedodende folies. Deze materialen zijn een onmisbare bron van inspiratie voor ontwerper, ingenieur en producent.

Vakbeurzen versterken elkaar

NEW Industries en Engineering Materials worden net als in 2015 met elkaar gecombineerd. Deze twee vakbeurzen versterken elkaar en bieden de bezoekers een totaalaanbod. NEW Industries toont de laatste technologische ontwikkelingen binnen de industrie, Engineering Materials laat zien wat deze ontwikkelingen betekenen voor de productie en het productieontwikkelingsproces binnen de industrie. Bezoekers hebben toegang tot beide beurzen.

De beursvloer van NEW Industries en Engineering Materials is op 6, 7 en 8 december 2016 te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Parkeren is voor iedereen gratis. Bezoekers kunnen hun e-ticket(s) aanvragen via www.evenementenhal.nl/engineering-go of www.evenementenhal.nl/newindustries-go.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden