NEW Industries & Engineering Materials goed ontvangen

NEW Industries & Engineering Materials

De lancering van NEW Industries & Engineering Materials die vorige week plaatsvonden in Evenementenhal Gorinchem, is goed ontvangen. Eerder dit jaar werd er vanuit de overheid en het bedrijfsleven aftrap gegeven aan de actieagenda rondom ‘Smart Industry’. Evenementenhal speelde met NEW Industries en Engineering Materials in op de ontwikkelingen in de markt. Een platform voor bedrijven uit de technische industrie die vooruit (willen) kijken. Hoewel een groei van het platform in de toekomst gewenst is, kan wel vast worden geconcludeerd dát er toekomst voor deze beurzencombinatie is weggelegd.

Vanuit het vakbeurs deelnemersveld

Vooruitstrevende organisaties vertegenwoordigden het deelnemersveld. Stefaan Poppe van Gibas Automation: “Ondanks dat dit de eerste editie was, bewezen zowel kwantiteit als kwaliteit van de bezoekers, dat er nood was aan een beurs rond “New Industries”. Goed voorbereide bezoekers met zeer concrete vraagstukken, gecombineerd met mensen bezig met algemene oriëntering rond productievraagstukken. Beide groepen kunnen samen met de exposanten terugblikken op een geslaagde beurs.” Bob Adams van Thyssen Krupp spreekt over een perfect platform: “Engineering Materials en NEW Industries bieden samen een perfect platform voor bedrijven die concrete oplossingen zoeken hoe ze de processen in de organisatie verder kunnen optimaliseren. Niet alleen met automatisering en robotisering, maar ook bijvoorbeeld met andere keuzes voor het bronmateriaal.”

Focus op kennisoverdracht en innovatie

De beurzen stonden in het teken van kennis en innovatie. O.a. Teqnow had aandeel in het uitgebreide kennisprogramma rondom het thema ‘Fit for the Future’. Dagelijks was er een congresprogramma waar thema’s als oppervlaktebehandeling, robotisering, additive manufacturing en de gunstige eigenschappen van composieten werden aangehaald.
Ook de sessies tijdens NEW Engineering Experience waren druk bezocht en een groot succes. Iedere beursdag werden drie aansluitende presentaties gegeven die de gedigitaliseerde processen van de industriële revolutie belichtten.

Vooruitblik NEW Industries 2016 & Engineering Materials 2016

Kennis delen, samenwerkingen aangaan voor innovatieve projecten en de vooruitgang bespreken. Door de branche bijeen te brengen, werd er aan deze doelstellingen gewerkt door de bedrijven. In 2016 wordt getracht het concept verder uit te bouwen. De beurorganisatie gaat hiervoor de gesprekken aan. Gertjan Lammers van Evenementenhal: Door dichtbij het vuur te zitten, hoop ik nog meer geïnspireerd te worden om volgend jaar met vooruitstrevende partijen een aantrekkelijk platform te realiseren. Ik heb er erg veel zin in.”

De volgende editie is 6, 7 en 8 december 2016.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden