Opleiding Mechatronica start in februari bij Avans+

Opleiding Mechatronica

Avans+ heeft samen met de brancheorganisaties FME en Koninklijke Metaalunie en een aantal innovatieve ondernemers in de maakindustrie de opleiding Mechatronica ontwikkeld. In februari start het eerste studiejaar. Bijzonder aan deze opleiding is dat deze per losse module kan worden gevolgd.

Het bedrijfsleven kampt met een tekort aan goed geschoolde technici, op het gebied van de modernste technieken. Technologische ontwikkelingen als 3D-printen en Smart Industry volgen elkaar in snel tempo op. Het is van belang dat de huidige mbo-technici de kans krijgen hun kennis van specifieke disciplines binnen de techniek te blijven optimaliseren. Daarom komt Avans+ nu met de modulaire opleiding Mechatronica Associate degree.

Hoogwaardige opleiding Mechatronica

Het ministerie van Onderwijs heeft toestemming gegeven om met deze opleiding te starten. Associate degree Mechatronica is een onderwerp dat al lang op de agenda staat voor de sector en nu flexibel kan worden aangeboden. Brancheorganisatie FME heeft de minister bereid gevonden deze opleiding Mechatronica in haar plan op te nemen, waardoor de ontwikkeling van een hoogwaardige opleiding is versneld. Samen met FME, Koninklijke Metaalunie en enkele innovatieve ondernemers heeft Avans+ deze opleiding Mechatronica met en voor de branche ontwikkeld.

In de mechatronica komen informatica, besturingstechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde samen. Hierbij staat het integraal en optimaal ontwerpen van mechanisch systemen en de bijbehorende (elektronische) regelsystemen centraal. Dit totale systeem wordt via een (embedded) computer aangestuurd. Door het gelijktijdig ontwerpen van de mechanische constructie en het bijbehorende regelsysteem, kan het eindproduct superieure eigenschappen krijgen en tegelijkertijd goedkoper en flexibeler worden.

Opleiding Mechatronica losse modules

De opleiding Mechatronica bij Avans+ kan per losse module worden gevolgd. Dit biedt optimale flexibiliteit voor de cursist, die zelf kan bepalen welke modules hij of zij wil volgen. De modules worden op verschillende locaties aangeboden op de lijn Breda-Tilburg-Eindhoven en afhankelijk van de aanmeldingen in samenwerking met Fontys, ROC Tilburg en het Summa College. Voor het behalen van het diploma dienen wel alle modules inclusief een afstudeeropdracht succesvol te worden afgerond.

De brochure Opleiding Mechatronica kan hier worden aangevraagd

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden