Positieve flow voor vakbeurs VSK 2016

Vakbeurs VSK 2016

‘Kennis omhoog, verbruik omlaag’ is het thema van vakbeurs VSK 2016 die van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. De vakbeurs VSK 2016 staat in het teken van de klimaatdoelstellingen. Brand Manager Cas Wegman van Jaarbeurs vindt dat een gevoelige snaar is geraakt. “Het thema slaat aan, elke exposant licht er op zijn stand één product uit dat een substantiële bedrage levert aan deze doelstelling. We presenteren hiermee een bloemlezing aan producten die de komende jaren toonaangevend zullen zijn.”

Het gaat sowieso goed met de vakbeurs VSK 2016. Volgens Wegman zitten ‘we in een positieve flow’, opvallend is de terugkeer van grote, toonaangevende bedrijven als Vaillant, Siemens, Trox Nederland en System Air. Vakbeurs VSK 2016 is binnen de Benelux de meest toonaangevende beurs op het gebied van verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek.

Vakbeurs VSK 2016 is opgebouwd langs de lijnen van Product, Kennis, Netwerken en Fun. Cas Wegman: “Het product komt uitgebreid aan bod bij exposanten, kennisdeling via vier theaters op de beursvloer, netwerken gebeurt op de (VIP) terrassen en VSK Borrel. Mag een beurs ook een beetje leuk zijn? Daar zorgen we voor via de VSK Games. Kortom, vakbeurs VSK 2016 biedt de installateur een pallet aan mogelijkheden om kennis te verwerven zodat het verbruik omlaag kan, want dat is toch de rode draad.”

Product met Stip

Wegman herhaalt de Europese 2020-doelstellingen nog maar even. Twintig procent minder uitstoot van broeikasgassen dan in 1990 en twintig procent meer energie-efficiëntie. Dat worden toch de grote uitdagingen voor de komende vijf jaar. Op de beurs laten exposanten zien hoe die doelstellingen bereikt kunnen worden, welke producten zij daarvoor in de aanbieding hebben.

Zo kan elke exposant een product dat hieraan een essentiële bijdrage levert in het zonnetje zetten. Hij plakt daar letterlijk een grote sticker op. Vanaf dat moment is het een Product met Stip. Hierdoor ontstaat een staalkaart aan innovatie. Daarnaast krijgen alle exposanten de gelegenheid ‘als een standwerker’ in een kwartier tijd hun product te presenteren in een van de vier theaters op de beursvloer. Wegman: “Dat is wat mij betreft de tweede beurslijn: kennis. Naast productpresentaties vinden in de theaters sessies plaats van kennisinstituten en branche-organisaties.”

vakbeurs VSK 2016 Awards

Een van de vaste onderdelen van de beurs is de bekendmaking van de vakbeurs VSK 2016 Award op woensdag 3 februari. Producten kunnen tot 16 november ter jurering worden aangeboden. Producten die na 1 januari 2014 op de markt moeten zijn gebracht worden gejureerd in de categorieën Energiebesparing, Design, Systeemoplossingen en Installateurszaken. Wegman: De Awards zijn niet meer weg te denken. Een jurybestaande uit louter deskundigen houdt de inzendingen tegen het licht.

Wegman: “Genomineerd worden is al een eer, de winnaars kunnen in ieder geval rekenen op heel veel publiciteit. Ik kom in de publiciteit nog steeds de winnaars van 2014 tegen. De jury is vernieuwd. Titia Siertsema, voorzitter van Uneto-VNI en een installatiebedrijf zijn toegetreden tot de jury. Hiermee is een sterke inbreng gewaarborgd van de mensen die dagelijks met de producten werken. Titia Siertsema volgt Ed Nijpels als voorzitter van de jury”.

Ga naar de website van vakbeurs VSK 2016

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden