Procesindustrie versus Industrie 4.0, Smart Factory en IoT

Procesindustrie en Industrie 4.0

Wat is de invloed van Industrie 4.0 in de procesindustrie? Vandaag de dag zijn de concrete praktijkvoorbeelden van Industrie 4.0 vooral zichtbaar bij de productie industrie, waar unieke producten worden verwacht door de consument. De smart industry principes dringen ook meer en meer door tot de procesindustrie. Vanuit de steeds strengere regelgeving is het bijna noodzaak om uw totale proces zo transparant mogelijk te maken.

Ook wordt er binnen de procesindustrie steeds meer flexibiliteit geëist, want we kunnen er niet meer vanuit gaan dat we investeren in een niet wijzigende plant voor de komende dertig jaar.

Vrijwel elke dag wordt in het bedrijfsleven gesproken over Industrie 4.0, Smart Factory en the Internet of Things. Digitalisering van apparaten verloopt snel en leidt de industrie steeds verder. Chips verbeteren de basistaak van instrumenten en analyseapparaten. Instrumenten worden nóg nauwkeuriger, krijgen een verbreed spectrum en meerdere variabelen. Maar daarnaast controleren ze zichzelf op goede functie en geven verouderingsconditie en malfunctie aan.

Met ingebouwde communicatiemodulen worden berichten aan omliggende apparaten en systemen gegeven. Het resultaat: minder apparaten, betere productkwaliteit, snelle omstelling en verhoogde uptime. In de lezing Industry 4.0 in de procesindustrie wordt ingegaan op deze grote verandering in de industrie.

De mogelijkheden met meer transparantie, rekenkracht en analyse resultaten zijn duidelijk. Voor de industrie is het nu relevant hoe de mogelijkheden toegepast worden en hun meerwaarde bewijzen. Sprekers op de Instrumentatie & Analyse Dagen bieden kennis om dit met u te bespreken, hoe er meer intelligentie in uw processen gebracht kan worden. Op de lange termijn zal dit tot uiting komen in de output van uw plant, maar op de korte termijn biedt het uitdagingen. In de lezing Basi(c)s of IIoT wordt ingegaan op de uitdagingen die de procesindustrie te wachten staan.

Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich via deze link aanmelden voor een bezoek aan de Instrumentatie & Analyse Dagen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden