Basics of … de basis van procesinstrumentatie weer eens toegelicht

Procesinstrumentatie, hoe zat dat ook al weer?

Het is altijd leerzaam om te horen hoe de basis van procesinstrumentatie in elkaar zit! Op de Instrumentatie & Analyse Dagen op 20 en 21 juni 2017 wordt in een aparte track aandacht besteed aan de basis van de technologie voor zowel flow, druk, niveau, temperatuur als analyse apparatuur.

Flowmeting

In de trilogie van Basics of … flow worden op 20 juni de grote lijnen geschetst door drie specialisten. Vanuit basisaspecten zoals medium, druk, temperatuur, viscositeit, Reynolds en algemene applicatiegegevens worden de diverse meettechnieken voor flow besproken.

Niveaumeting

Op 21 juni 2017 wordt ingegaan op niveaumetingen. Onnauwkeurige niveaumetingen hebben namelijk een directe impact op de winstgevendheid van een fabriek of installatie. Zo werkt een overflow veiligheids- en milieuproblemen in de hand en veroorzaken te lage niveaus mogelijk schade aan pompen. Met onjuiste niveaumetingen loopt een productieplant het risico op een inferieur product of inefficiëntie in het productieproces. Het geheugen is op te frissen in een sessie over de basisprincipes van niveaumetingen met druktransmitters door Yokogawa. Van tevoren is de nodige kennis te downloaden via deze link: Pressure Handbook – A Basic Guide To Understanding Pressure.

Een andere manier van niveaumetingen wordt gedaan met radar technologie. De afgelopen twintig jaar heeft deze technologie zichzelf bewezen als het gaat om niveaumetingen in de moeilijkste toepassingen. Maar welk radar meetprincipe pas je toe: guided-wave of contactloos? En met welke meetfrequentie? Tijdens de ‘Basics of’ lezing radar niveaumeting door Endress+Hauser wordt besproken hoe procesinvloeden zoals meetbereik, schuim, gasfases, bypasses, condensatie, turbulentie, hoge temperaturen, obstructies en vloeistof/vaste stof de keuze voor de radar met de juiste meetfrequentie bepalen.

Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich via deze link aanmelden voor een bezoek aan de Instrumentatie & Analyse Dagen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden