Programma vakbeurs ESEF Maakindustrie 2024 in teken van volgende stap in productieproces

Van 12 tot en met 15 maart opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor de vakbeurs ESEF Maakindustrie 2024. Met het thema ‘De maakbaarheid van morgen’ laten ruim 175 exposanten zien hoe de maakindustrie omgaat met onderwerpen als digitalisering, robotisering en verduurzaming. Ricardo Vivas, beursmanager ESEF Maakindustrie 2024: “We bieden een uitgebreid kennisprogramma met toonaangevende sprekers als Martin van Dord (NRK), Jeroen Broekhuijsen (TNO) en Jelle Koning (Podumize). Deze koplopers lichten actuele thema’s toe over onder andere circulaire plastics, slimmer werken en de digitale toekomst van de industrie. Iedereen kan zich opmaken voor een inspirerende beurs.” De vakbeurs ESEF Maakindustrie 2024 vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs TechniShow.

Koplopers aan het woord over de toekomst van de maakindustrie

In verschillende theaters doen bezoekers kennis op tijdens sessies van inspirerende sprekers. Eén van de sprekers is Annelies Visser van TopFabriek. Volgens haar haal je output uit de onderstroom van jouw organisatie. Daar ligt volgens Visser veel potentieel. Annelies Visser: “Het grootste potentieel zit niet in de mensen of in de machines, maar in de verbindingen hiertussen.”

ESEF Maakindustrie 2024: vrouwen in de maakindustrie

Deze editie is er een speciaal subevent ‘Vrouwen in de Maakindustrie’. Tijdens een paneldiscussie gaan verschillende vrouwen met elkaar in gesprek over hun ervaringen. Zo vertelt Eline van Uden, filmmaker en tekstschrijver in de tech, een verhaal over de rolmodellen in de industrie. Daarnaast zal Nina Hoff van byFlow een openhartig verhaal delen over hoe het is om een startup te leiden dat uitgroeit tot een succesvol bedrijf. Ricardo Vivas: “Vrouwen spelen een groeiende rol in de maakindustrie. Ze bekleden nu leidinggevende posities, doen ingenieurswerk en zijn betrokken bij geavanceerde technologieontwikkelingen. De verschuiving naar meer diversiteit benadrukt het potentieel van vrouwen voor waardevolle bijdragen aan technologische vooruitgang en industriële groei. Voor ons dus genoeg reden om een speciaal programmaonderdeel in te richten voor vrouwen in de ESEF Maakindustrie 2024.”

Deep dive in nieuwste technologieën en innovaties

Op de vakbeurs verzorgen experts van Teqnow Koninklijke Metaalunie themarondleidingen voor bezoekers. Professionals krijgen inzichten in het verbeteren van bedrijfsprocessen door middel van data. Daarnaast krijgen bezoekers toelichting op hoe men tot een beheersbaar, reproduceerbaar en foutloos productieproces komt. Ricardo Vivas: “Deze themarondleidingen bieden we speciaal aan leidinggevenden en werkvoorbereiders van MKB maakbedrijven aan die de behoefte voelen om de processen te verbeteren, maar niet goed weten waar te starten.”

‘Make’ en ‘buy’ op ESEF Maakindustrie 2024 onder één dak

De vakbeurs ESEF Maakindustrie 2024 vindt tegelijk plaats met de vakbeurs TechniShow 2024. De kracht van deze combinatie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt. ESEF Maakindustrie 2024 en TechniShow 2024 vormen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. Dit is het podium waar bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid elkaar treffen, voor demonstraties, innovaties en netwerkmomenten. “Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om beide vakbeurzen te bezoeken om zo tot een perfecte combinatie van ‘make and buy’ oplossingen te komen”, licht Ricardo Vivas toe.

De vakbeurs ESEF Maakindustrie 2024 is het belangrijkste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Klik hier voor meer informatie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden