Prototyping 2016: van idee tot het effectieve product

Vakbeurs Prototyping

Het vakevent Prototyping, dat 9 en 10 november 2016 plaatsvindt in de Kortrijk XPO, richt zich naar wie actief is in productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes. Bedrijven en onderzoekscentra presenteren technologieën, materialen, tools & technieken voor het materialiseren van productconcepten. Vanaf het idee tot het effectieve product.

Deze tweede editie pakt uit met een inspirerend seminarprogramma en live demo’s in prototyping en virtual reality. Daarnaast biedt ‘The Square’ een verrassende kijk op geselecteerde materialen, machines & technieken voor prototyping van de toekomst.

Prototyping richt zich op al wie op zoek is naar informatie over de realisatie van een productidee tot aan de productie in kleine volumes en de marktintroductie. Er is aandacht voor uiteenlopende onderwerpen als additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, materialen, elektronica, ontwerpmethodologieën, trendwatching, creativity tools, patenten, en meer.

“The Square” wordt de eyecatcher op Prototyping 2016. Achter de schermen van deze laboratoriumachtige constructie centraal op de beursvloer wordt de focus gelegd op productontwikkeling en prototyping van de toekomst. De bezoeker ontdekt er een selectie van nieuwe materialen, machines, technologieën, virtuele tools enz…rechtsreeks uit de R&D-afdelingen van kennisinstellingen, multinationals maar ook startups. De materialen en toestellen worden gepresenteerd op uniforme sokkels en bieden u de kans om een niet zo voor de hand liggende invalshoek op materialiseren te bekijken. The Square wordt ongetwijfeld een inspirerende ontmoetingsplaats waar u ter plaatse ideeën en kennis kunt uitwisselen met de bedenkers van de prototypes en objecten.

Zo ziet de bezoeker er een klei 3D-printer aan het werk,die graag de link legt naar eeuwenoude maaktechnieken in aardewerk. Een origami-kano kan van 4 m opgevouwen worden tot een fractie daarvan dankzij een innovatief flexibel materiaal dat specifiek hiervoor ontwikkeld is. Een specifiek ontwikkeld nieuw beton van Dils&Mander laat toe om heel dunne gietwerken te maken die zelfdragend zijn zonder enige extra wapening. Roland presenteert in primeur de nagelnieuwe 3D-freesmachine MDX-50. Naast deze kleine greep zijn er uiteraard nog een mooi aantal inspirerende projecten te bekijken onder toeziend oog van de verantwoordelijke onderzoekers en ondernemers.

Bekijk het volledige programma van vakbeurs Prototyping 2016

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden