Resultaat event Technologie zoekt Ondernemer 2014

Technologie zoekt Ondernemer: TNO ondersteunt MKB-ondernemers bij ontwikkeling van kansrijke technologieën tot innovatieve producten

Negen innovatieve MKB-ondernemers gaan van start om TNO-technologie door te ontwikkelen tot een innovatief product dat ze naar de markt kunnen brengen. Deze week honoreerde TNO negen van de 41 door MKB-ondernemers ingediende voorstellen voor het uitvoeren van haalbaarheidsstudies voor nieuwe productideeën. Dat houdt in dat deze bedrijven een betaalde opdracht van TNO krijgen om uit te zoeken of zij een bepaalde TNO-technologie tot een nieuw product voor hun bedrijf kunnen ontwikkelen.

Innovatie versterkt de concurrentiekracht van bedrijven. TNO draagt daar aan bij door technologie en ondernemer aan elkaar te verbinden. Zo ondersteunt TNO via het SBIR-programma, onder het motto ‘Technologie zoekt Ondernemer’, het MKB technologisch en financieel in het verder ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe, kansrijke technologieën en productideeën.

Technologie zoekt Ondernemer 2014

Op 30 september jl. presenteerden TNO-experts tijdens de bijeenkomst ‘Technologie zoekt Ondernemer’ in het Spant! in Bussum negentien productideeën aan ruim 450 MKB-ondernemers. Deze productideeën zijn gebaseerd op unieke, gepatenteerde TNO-technologie.

Dit jaar dienden in totaal 41 ondernemers een voorstel voor een haalbaarheidsstudie voor een van de negentien productideeën in. Een speciale commissie van de Stichting Toegepaste Wetenschap (STW) beoordeelde de voorstellen en nodigde 22 geselecteerde ondernemers uit voor een presentatie. Op basis hiervan bracht de STW-commissie advies uit aan de Raad van Bestuur van TNO, die zich over negen voorstellen positief uitsprak.

9 productideeën

De haalbaarheidsstudies betreffen de volgende productideeën:

  • Varen of peddelen
  • Veilig vloeistof meten in opslagtanks
  • Coole endoscoop
  • Zweetvrije beschermende kleding
  • Foodfoto
  • Digital EventCoins
  • Lang leve de bloemen
  • Help de helpdesk
  • Nooit meer vuile ramen!

De haalbaarheidsstudies zijn half mei 2015 afgerond.

Continu proces

Het Technologie zoekt Ondernemer programma is een continu proces. Zo werden eind 2014 twee projecten uit voorgaande rondes afgerond en worden ook de komende maanden weer enkele nieuwe producten op de markt gebracht. Daarnaast zijn er continu nieuwe TNO-technologieën op zoek naar ondernemers.

Bron: TNO

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden