Robotica beleven op de WoTS 2016

Robotica Seminar op de vakbeurs WoTS 2016

In de afgelopen jaren nam de populariteit van robotica toe.  De mechanisatie en de automatisering in de industrie werken al decennia mee aan de verbetering van de welvaart. Kansen in flexibiliteit, een robuuste inzet bij gevaarlijke werkzaamheden en voordelen voor de concurrentiekracht van de industrie zijn daarin belangrijke factoren. Op de beursvloer van de World of Technology & Science kunt u robotica concreet beleven in een paviljoen, op stands en in een seminar. Op het paviljoen maakt u demonstraties mee.

Robotica seminar

Op woensdag 5 oktober wordt een speciaal Robotica seminar georganiseerd met een beperkt aantal beschikbare plaatsen. De invalshoeken van de sprekers haken in op actuele ontwikkelingen in de maatschappij, de wetenschap en het bedrijfsleven.

Professor Stramigioli van de Universiteit Twente geeft diverse intersectorale voorbeelden. Het gaat hem om de maatschappelijke vraagstukken waar robots nuttig kunnen zijn. Robotica verschilt per sector, denk bijvoorbeeld aan toepassingen in de zorg, in de industrie of in de entertainment. De deskundigheid over deze toepassingen is goed over te dragen.

Heico Sandee van Smart Robotics zal ingaan op de behoefte om flexibel en snel robots in te kunnen zetten, die binnen een dag of twee nieuwe taken aangeleerd worden. De gebruiker wordt in de loop meegenomen, om zodoende een systeem af te leveren dat gebruikers zelf een systeem kunnen configureren en instellen. De samenwerking met mensen (Collaboritive Robotics) is dan van belang.

Als laatste spreker geeft Ruud Schenning van Grauel International een beeld van hun machine platform voor high mix – low volume productieomgevingen. De aanpak is gericht op een grotere flexibiliteit in de productielijn, dat ook mass customization wordt genoemd. Individuele vragen worden met die flexibiliteit vertaald in een efficiënt productieproces.

U kunt zich via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan de beurs en dit seminar.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden