Robotica, Cyber Security en Industry 4.0

WoTS 2016 en Robotica, Cyber Security en Industry 4.0

Dit zijn grote thema’s die de industrie beheersen. De afgelopen jaren kwamen diverse voorbeelden aan de orde, waar voordelen van de ‘nieuwe’ industrie bewierookt zijn. De ontwikkeling op deze gebieden biedt ook in het komende jaar grote kansen. Daarom zullen drie topseminars tijdens de World of Technology & Science ingaan op deze drie thema’s. Om seminars goed af te stemmen op de wensen van bezoekers zoeken FEDA en FHI draagvlak bij leden en exposanten. Op woensdag 23 september 2015 waren acht bedrijven betrokken bij de rode draad van deze topseminars. In dit artikel leest u de resultaten van die bespreking.

Robotica

De rode draad bij het Robotica seminar wordt gezien in de disruptie van de keten. Philips Drachten laat bijvoorbeeld al zien, dat productie in de Benelux kan plaatsvinden, dankzij robotica. Er zijn ook hele andere game changers te benoemen. Bijvoorbeeld “Mass Customization” in plaats van “Mass Production”. Of “Collaboritive Robots” en uitzendbureau’s voor robots. Er komen volledig andere producten, concepten en uitdagingen aan. Externe sprekers (niet-exposanten) worden vastgesteld om een helder beeld te geven aan bezoekers uit de industrie.

Cyber Security

Er is een kentering in de industrie zichtbaar, dat gebruikers open standaarden wensen, informatie willen delen en daar ook meer diensten naar hun klanten mogelijk mee willen maken. Intern zijn diverse systemen en processen dicht te timmeren, maar hoe zit het met de externe beveiliging? De betrokken bedrijven hebben super sprekers voorgesteld, om daar de argwaan uit te halen, zodat industriële partijen ook de voordelen van connectiviteit kunnen benutten.

Industry 4.0

Bij het seminar Industry 4.0 zal de eerste vraag zijn: rennen andere landen sneller dan wij? Als dat zo is, dan is een beurs de gelegenheid om vast te stellen hoe we door samenwerking in de bedrijfsketen die achterstand kunnen inhalen. Voorbeelden uit Nederland en Duitsland moeten de aanwezigen stimuleren, om concreet te handelen in een “Smart Industry”.

Exposanten van WoTS die nog betrokken willen zijn, kunnen dat doen bij de volgende vergadering op vrijdag 20 november 2015. Dan worden deze seminars geconcretiseerd met externe sprekers. Het concrete voordeel voor de betrokken exposanten ligt in de profilering en promotie rond dit seminar. U kunt uw bedrijf met de thema’s identificeren en dat wordt in diverse uitingen meegenomen.

U kunt zich bij Suzanne Jansen aanmelden voor deze bijeenkomst.

Ga naar de website van WoTS 2016

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden