Robotica effectief en efficiënt integreren

Robotica is inmiddels gemeengoed door vereenvoudiging van de technologie en de lagere kosten

Bij de productie wordt steeds meer robotica ingezet. Zowel voor monotoon als belastend werk, maar ook bij intensieve samenwerking met mensen in het proces. Robotica is inmiddels gemeengoed door vereenvoudiging van de technologie en de lagere kosten bij aankoop en inzet van robots. In diverse sectoren is er nu vooral behoefte aan deskundige inzet voor een effectieve en efficiënte integratie. Sprekers op het Machinebouw event gaan hierop in.

Voor pick & place applicaties binnen het productieproces is inzet van robots uitermate geschikt. De uitvoering gebeurt dan nauwkeurig en snel. De uitdaging ligt meestal in het opstarten van pick & place applicaties. Vaak neemt dit tot twee weken in beslag. In de presentatie van Koos Hulskamp, Schneider Electric, wordt getoond hoe u dit opstartproces terugbrengt naar één dag. De presentatie gaat in op een snel én succesvol proces.

In de presentatie van Eric Bots, Koning en Hartman, wordt de nadruk gelegd op het samenwerken van PLC en robotbesturing in één platform. Eén platform waar zowel de robot- als servo/motion controllers direct in de machinebesturing geïntegreerd kunnen worden. Dit zorgt voor een eenvoudige configuratie en supersnelle dataoverdracht. Uiteraard is het ook mogelijk de robot stand-alone toe te passen vanuit de robotcontroller.

Bij zowel de geïntegreerde als de stand-alone situatie kan de installatie eenvoudig bediend en gemonitored worden of direct vanuit de besturing. Tevens is het mogelijk om via een interface de data te laten synchroniseren met de SQL, Oracle of Access Database. Hiermee kunnen nieuwe producties centraal ingevoerd en opgestart worden. Vanuit de productiedata kunnen duidelijke analyses gemaakt worden ten behoeve van het verder verbeteren en stroomlijnen van het productieproces.

Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker in de Machinebouw of Factory Automation (ook aanverwant met apparatenbouw, modulebouw, OEM of system integrators zijn relevant)  via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Machinebouw event op 8 december 2016 in het Hart van Holland te Nijkerk.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden