Robotica seminar op WoTS 2016

Robotica seminar op de World of Technology and Science 2016

Dit robotica seminar wordt gehouden wegens de populariteit van robotica. Enerzijds is dat te danken aan de technische ontwikkelingen en grotere mogelijkheden. Anderzijds is de maatschappelijke acceptatie groter.

In diverse sectoren heeft men behoefte aan deskundige inzet bij een gebrek aan technici of is het werk zodanig monotoon of belastend, dat er beter robots ingezet kunnen worden. Vanzelfsprekend zijn er tevens doelen in efficiency en effectiviteit, die op basis van robotica bereikt kunnen worden. Het seminar tijdens de World of Technology & Science geeft u een insteek vanuit de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven.

Robotica seminar

Het Robotica seminar tijdens de World of Technology & Science vindt plaats op woensdag 5 oktober 2016, waarbij de sprekers ingaan op alle actuele ontwikkelingen. Het programma staat in juni online op de beurssite en in dit artikel komen de sprekers aan de orde.

Anne-Wil Lucas van de VVD is een sterke bepleiter van het grijpen van de kansen. De mens moet hierop voorbereid worden. Zij is als één van de weinige ingenieurs in de Tweede Kamer de uitgelezen spreekbuis van de politiek in het Robotica seminar. De tweede spreker is professor Stefano Stramigioli. Sinds 2005 is Stefano Stramigioli hoogleraar Advanced Robotics en voorzitter van de Control Engineering group aan de Universiteit Twente.

Stefano Stramigioli is ook voorzitter van LEO, Center for Service Robotics. De missie van deze organisatie is gericht op het versterken van de gehele bedrijfsketen rond robotica door intensieve samenwerking tussen kennisinstituten, politiek en bedrijfsleven.

Smart Robotics

In mei 2015 zijn Heico Sandee en Mark Menting het bedrijf Smart Robotics gestart, een uitzendbureau voor robots, om het midden- en kleinbedrijf opties te bieden voor robotisering. Er worden flexibel inzetbare robots aangeboden, die voor verschillende taken inzetbaar zijn en binnen een dag operationeel te maken zijn. Het uitzendmodel voor robots is uitgebreid met samenwerking met een uitzendbureau voor technische medewerkers en tijdens het seminar maakt men een link met Collaborative Robotics.

robotica en fabrieksautomatisering

Ruud Schenning van Grauel International zal ingaan op de praktische mogelijkheden in robotica en fabrieksautomatisering. Uiteindelijk moet flexibele of multi-product automatisering mogelijk gemaakt worden. Ook in de massaproductie is een trend naar ‘mass customization’ zichtbaar en dus moeten robots, machines en de machineparken voldoen aan die vraag. Wellicht worden de voorbeelden van Grauel nog aangevuld met een concrete bedrijfscase bij een eindgebruiker, zodat de bezoeker van dit seminar zo praktisch mogelijk geïnformeerd wordt.

Ga naar de vakbeurs WoTS 2016

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden