Ruim 200 gasanalyse experts bijeen in Rotterdam tijdens GAS2015

Gasanalyse experts en symposium GAS2015

Woensdag 10 juni vond de opening plaats van GAS2015, de achtste editie van het internationale ‘Gas Analysis Symposium & Exhibition’. De openingslezing werd verzorgd door Michal Malicki van ESA, die twee aansprekende voorbeelden gaf van gasanalysetoepassingen in de ruimte.

Ruim 200 deelnemers uit 30 landen wereldwijd verspreidden zich vervolgens om lezingen te volgen op het gebied van aardgas & biogas, metrologie, normalisatie & certificatie, en analytische toepassingen. De eerste dag van GAS2015 werd afgesloten met een borrel op de beursvloer waar 26 bedrijven hun nieuwste producten en diensten tentoonstellen.

GAS2015 is hét evenement in zijn soort over kalibratiegassen, apparatuur en optimalisatie van industriële processen dat wetenschap, normalisatie en praktische analytische technieken met elkaar verbindt. Kalibratiegasmengsels zijn van groot belang in situaties waar kleine meetafwijkingen grote gevolgen kunnen hebben. In de internationale gasmarkt bijvoorbeeld, kan een kleine afwijking in het bepalen van de verbrandingswaarde miljoenen euro’s vertegenwoordigen. De trend is om steeds lagere onzuiverheden te kunnen meten en de onzekerheden hiervan te verkleinen. Tijdens GAS2015 worden de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen met elkaar gedeeld om deze doelen te bereiken.

Symposiumprogramma GAS2015

GAS2015 duurt tot en met vrijdag 12 juni. De komende twee dagen wordt het symposiumprogramma voortgezet. Naast de eerdergenoemde onderwerpen vinden ook nog lezingen plaats op het gebied van veiligheid, gezond en milieu. In totaal worden bijna zeventig lezingen gegeven. Aanvullend vindt op donderdag een postersessie plaats, waar zo’n 40 experts aan de hand van een poster toelichting geven op de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Op donderdagavond vindt een netwerkevenement plaats in Madurodam. GAS2015 wordt afgesloten met de uitreiking van de ‘best lecture award’ en de ‘best poster award’.

De GAS-evenementen worden tweejaarlijks georganiseerd door NEN en door ISO/TC 158 ‘Analysis of gases’, de internationale technische commissie die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en onderhouden van normen op het gebied van gasanalyse.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden