Het continu monitoren van een machine, systeem of zelfs van cruciale componenten; steeds meer bedrijven zijn data aan het verzamelen of denken hier over na. Data die heel waardevol kan zijn als het slim wordt ingezet. Predictive Maintenance is daar een goed voorbeeld van. Pas onderhoud plegen wanneer dat nodig is, maakt periodieke controles overbodig. Tijdens het seminar ‘Vergaren & handling van big data’ op de vakbeurs Electronics & Automation krijgen bezoekers een goed overzicht van de mogelijkheden.
National Instruments zet tijdens de opening van het seminar de verschillende uitdagingen uiteen. Met de opkomst van het Internet of Things, de dalende kosten van sensoren en hogere sample- en datarates ontstaan er voor engineering en hightechbedrijven nieuwe mogelijkheden om hun processen en technologieën te verbeteren. Het engineeringteam dat de beste oplossing vindt voor het beheren van deze gegevens en de infrastructuur, plus de data-mining en het analyseren van grote datasets, kan hiermee veel winnen.
Astron presenteert over het slim verzamelen en processen van data. De spreker laat zien hoe een datastroom van 10 Tbps kan terug worden gebracht (door middel van FPGA’s) tot bruikbare informatie. Naast een lezing over de ontwikkelingen op sensorgebied wordt ook stilgestaan bij het visualiseren van grote hoeveelheden data. Om overzicht te behouden en kennis vanuit de data op een goede manier te delen is visualiseren van groot belang. Het visualiseren van de data wordt vanuit de TU/e belicht.
Het ochtendseminar wordt afgesloten met twee praktijkcases. Kec presenteert over data driven optimalisatie van operatie & onderhoud van windparken. Sioux geeft met Prime Data een lezing over de spookfile op de A58.
Meld u aan voor gratis deelname aan dit seminar op de vakbeurs Electronics & Automation