Solarplaza & FMO herdopen hun ‘Making Solar Bankable’ conferentie tot ‘Future of Energy’

De ‘Future of Energy’ conferentie – op 11 en 12 april 2022 in Amsterdam – brengt 500 sleutelfiguren uit de wereldwijde duurzame energie industrie samen voor discussies over de toekomst van energieopwekking en -consumptie in opkomende markten. Organisatoren Solarplaza en FMO bouwen hiermee voort op het succes van hun ‘Making Solar Bankable’ conferenties.

In 2016 sloegen internationale event organisator Solarplaza en de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO de handen voor het eerst ineen om de eerste editie van de ‘Making Solar Bankable’ conferentie te organiseren, met een focus op opkomende economieën. Trouw aan de titel, verkenden deze congressen de paden om kapitaal in te zetten; de ontwikkeling van zonne-energie op te schalen; en de energietransitie in Latijns-Amerika, Afrika en Azië te versnellen. Ten tijde van de derde editie in 2020 was één ding kristalhelder: solar is financierbaar over de gehele wereld, met een overmaat aan beschikbaar kapitaal om duurzame energie ontwikkeling te stimuleren. De grootste uitdaging, echter, blijkt om betrouwbare partners en geschikte projecten te verbinden met de beschikbare financiering.

Zonne-energie moet een cruciale rol spelen in de energiestrategieën van de toekomst, maar zal versterkt moeten worden door waardeverhogende technologieën en maatschappelijke ontwikkelingen om brede en eerlijke toegang tot energie te garanderen. De herstart van het event als de ‘Future of Energy’ betekent dat de inhoud ervan verder zal reiken dan zonne-energie, met meer aandacht voor energieopslag, gedistribueerde energie, hybride wind toepassingen, en groene waterstof. De focus zal naast energieopwekking nu ook liggen op energietransmissie en -distributie, welke – zeker in ontwikkelingslanden – extra infrastructurele uitdagingen met zich meebrengen. Een kleine greep uit de het programma en sprekers: ‘International Market Outlook’ met Elizabeth Press (IRENA); ‘The Promise of Green Hydrogen’ met Thierry Lepercq (Soladvent); en ‘The Innovation Process’ met Jonathan Furr (INSEAD).

De ‘Future of Energy’ verenigt 500+ vertegenwoordigers van leidende projectontwikkelaars, financiële instellingen en investeerders, dienstverleners en projecteigenaren voor twee dagen gevuld met inspirerende keynotes, diepgaande panels, en legio netwerkmogelijkheden. Iedereen actief in hernieuwbare energie ontwikkeling in Azië, Africa, Latijns-Amerika en Oost-Europa zal na deelname aan dit evenement gegarandeerd weg lopen met cruciale marktinzichten; de juiste connecties om hun werk te versnellen; en de inspiratie om aan de slag te gaan!

Ga naar het event

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden