Deze sprekers mag u niet missen tijdens Empack Brussel

Empack Brussel programma

Nog één week en dan vindt de vijftiende editie van Empack Brussel plaats. Op het gebied van biobased verpakken, e-commerce, voedsel en de veiligheid daarvan leert u tijdens deze beurs, die op 21 en 22 september plaatsvindt, alles over de laatste ontwikkelingen.

In samenwerking met VerpakkingsProfs en verschillende partners is er aansluitend een seminarprogramma georganiseerd. In aanloop naar Empack Brussel interviewt VerpakkingsProfs sprekers en betrokkenen bij het evenement.

‘Biobased verpakken is een prachtig verhaal, maar geen sprookje’

Hoe staat het ervoor met de Belgische markt rondom biobased verpakken? Volgens Dirk Wens, die verantwoordelijk is voor de samenstelling van het sprekersprogramma rondom dit thema, is er nog veel werk aan de winkel. “De overheid stimuleert ons veel te weinig om goed te doen.”

‘Dat verpakkingen nodig zijn, wordt steeds meer geaccepteerd door consumenten’

De social mediakanalen staan er vol mee: foto’s van veel te grote dozen om online bestellingen. Kan dat niet wat duurzamer? Siem Haffmans van Partners for Innovations ontwikkelde samen met brancheorganisatie Thuiswinkel.Org de Handleiding voor Duurzaam Verpakken voor E-commerce en legt tijdens zijn presentatie uit hoe grote én kleine webwinkels hun producten duurzamer kunnen verpakken – en dat dat niet alleen voordelig is voor het milieu.

‘Automatisering in e-commerce is noodzaak’

Tezamen met de omzet van e-commerce groeit de vraag over hoe het verpakken steeds efficienter en sneller kan. Grote spelers als Doc Data, die inpakken voor Bol.com, en de Franse e-commercegigant Cdiscount maken gebruik van de machines van Neopost, die verpakken op maat mogelijk maken. Hedde Biesma, communicatiemanager bij Neopost, vertelt over de automatisering van de sector.

‘Juiste techniek kan doorlooptijd verpakking maanden verkorten’

Wat zijn de trends die zich het afgelopen jaar hebben uitgetekend op het gebied van verpakkingen? Naast grote thema’s als e-commerce, biobased en actieve en intelligente verpakkingen, nemen Dick de Koning en Johan Glaser van Packz u mee in de kleinste ontwikkelingen van de markt.

‘In de discussie rondom minerale oliën zijn nog weinig wetenschappelijke antwoorden’

Dat minerale oliën in verpakkingen ongezond zijn staat vast, maar op de vraag hoe schadelijk dit precies is is het lastig antwoord te formuleren. Naar aanleiding van onderzoek legt Kurt de Mey van het Belgische Pack4Food uit waarom het in deze discussie veelal ontbreekt aan wetenschappelijke antwoorden tijdens de presentatie over voedselveiligheid.

Empack Brussel vindt plaats op 21 en 22 september in Brussels Expo.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden