SSA onderzoek: binnen drie jaar terroristische aanslag in Nederland

Terroristische aanslag denkbaar volgens SSA

Eén op de zes Nederlanders (16%) denkt dat er binnen drie jaar vrijwel zeker een terroristische aanslag gaat plaatsvinden op Nederlands grondgebied. Driekwart (74%) acht die kans op z’n minst best groot. Dit blijkt uit een opiniepeiling van Safety & Security Amsterdam (SSA) 2015 onder inwoners van Nederland van 18 jaar en ouder. De vakbeurs start dinsdag 22 september en wordt tot en met donderdag 24 september in RAI Amsterdam gehouden.

Het onderzoek richtte zich op de vraag ‘hoe bang men in Nederland is voor een aantal mogelijke gevaren zoals inbraak, hackers of zelfs een aanslag, binnen 3 jaar’.

Drones

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat tweederde van de Nederlanders (65%) denkt dat er een best grote kans is dat hij/zij binnen drie jaar wordt bespied door een drone. Ook acht één op de twee Nederlanders de kans dat zijn/haar mobiele telefoon wordt gehackt op zijn minst best groot. Bijna de helft (47%) van de Nederlanders verwacht een grote fabrieksramp in Nederland.
Opvallend is dat een auto-ongeluk vele malen waarschijnlijker wordt gevonden dan een brand in de woning (28% versus 4% ‘best grote kans’).

Veiligheidsoplossingen

SSA 2015 besteedt veel aandacht aan totaaloplossingen gericht op eindgebruikers. Vooral de problematiek rond cybersecurity komt aan bod. Daarnaast komen experts aan het woord over ‘de wet- en regelgeving rondom drones’ en ‘hoe eenvoudig het hacken van smartphones is’. Kijk voor het complete programma op www.safetysecurityamsterdam.nl/

Over SSA 2015

Safety & Security Amsterdam is dé vakbeurs voor beveiliging en (brand)beveiliging in de Benelux. RAI Amsterdam vormt van 22 tot en met 24 september het bruisende middelpunt voor installateurs, distributeurs. installateurs, distributeurs, fabrikanten, adviseurs, system integrators, security managers, eindgebruikers en de publieke sector. Meer informatie kijk op www.safetysecurityamsterdam.nl. SSA is ook te volgen op Twitter (@ssaamsterdam).

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden