Startup Tech Event 2016

Startup Tech Event 2016

Eind januari vond het Startup Tech Event 2016 plaats in het Delta Lloyd gebouw in Amsterdam. Een bruisende middag waar zeven ambitieuze startups hun onderneming presenteerden voor een vakjury. De startups zijn ondernemingen die de studenten tijdens hun opleiding zijn opgestart vanuit de minor ‘Startup Your Business in Technology’.

De zeven startups pitchten hun onderneming voor een vakjury, die één winnaar koos. De vakjury bestond uit een vertegenwoordiger van Rabobank Business Banking, investeringsbedrijf Vectrix, ondernemingsorganisatie VNO-NCW West en de opleidingsmanager van de opleiding Engineering. Host van de middag was TV-presentatrice Hadassah de Boer.

Beste Startup

Startup Soluness werd tot winnaar uitgeroepen en ontwikkelt een glazenreiniger gericht op het sneller en gemakkelijker schoonmaken van glazen. Met behulp van microvezeltechnologie, een inwendige spuitmond die is verwerkt in de binnenborstel en een uitwendige spoelring kan het glas in één handeling worden schoongemaakt. Het unieke aan dit concept is dat hardnekkige vlekken, zoals lipstick nu wel snel en effectief verwijderd kunnen worden. Soluness kreeg de prijs vanwege hun al lopende patentaanvraag, een goed verdienmodel en gedegen uitgevoerd marktonderzoek. De startup ontving een cheque t.w.v. 500,- om te investeren in hun onderneming. Naast beste startup werd ook een publieksprijs uitgereikt. Studentonderneming Mushbin (prullenbakken van gerecycled materiaal) kreeg een sessie aangeboden bij real life escape game Sherlocked.

Inspirerende sprekers Startup Tech Event 2016

Tijdens de middag waren ook een aantal inspirerende sprekers uitgenodigd zoals schrijver en publicist Martijn Aslander en ondernemer Victor van Doorn van Sherlocked. Tijdens de startupmarkt konden bezoekers in gesprek gaan met de zeven startups.

Over de minor

De minor SYBIT (Start Your Business in Technology) is onderdeel van Startup Tech Centre, een plek op de Hogeschool van Amsterdam waar ondernemende techniekstudenten de kans krijgen om tijdens hun studie een eigen bedrijf te starten en ontwikkelen. Het event werd georganiseerd door Startup Tech Centre Docenten Marc Barends en Lena Harteloh.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden