StocExpo Europe 2018 in Rotterdam

StocExpo Europe, de toonaagevende vakbeurs en conferentie voor de tank terminal industrie, keert terug naar Rotterdam op 20-22 maart en sterker dan ooit met nieuwe features voor 2018.

Met 14 succesvolle edities en meer dan 200 exposanten, heeft het driedaagse evenement diverse nieuwe initiatieven voor 2018 bevestigd, namelijk het ‘Engineers of the Future’ programma, de ‘Innovation in Storage showcase’ en seminars gepresenteerd door EEMUA.

Op de eerste dag worden workshops verzorgd door de ‘Engineering Equipment and Materials Users Association’ (EEMUA) en vinden plaats op de beursvloer. Hierin zullen een aantal onderwerpen aan bod komen, variërend van updates van de industriestandaard EEMUA 159 tot manieren om tankopslag veiliger te maken door inspectie, validatie en onderhoudstechnieken.

Tijdens de tweede dag wordt de ‘Innovation in Storage showcase’ gehouden, verzorgd door iTanks, een in Nederland gevestigd kennis- en innovatieplatform voor de opslagsector. In de showcase zullen verschillende onderwerpen aan bod komen, variërend van duurzaamheid tot de toekomst van robotica. De ‘Innovation in Storage showcase’ is toegankelijk voor alle bezoekers van StocExpo Europe.

Het nieuwe ‘Engineers of the Future’ programma op de derde dag is speciaal ontwikkeld om de vergrijzing van de tank terminal industrie te voorkomen. StocExpo Europe zal studenten van het hoogste kaliber van plaatselijke technische universiteiten uitnodigen zodat zij kunnen zien wat een carrière in de opslagsector inhoudt en welke voordelen hieraan gekoppeld zijn.

In dit programma worden presentaties verzorgd door succesvolle professionals uit de industrie, en zijn ontwikkeld om een nieuwe, talentvolle generatie te inspireren. Daarnaast worden aankomende ingenieurs uitgebreid geïnformeerd tijdens de introductie sessie van de tank terminal industrie, gevolgd door de ‘Recruiter Clinic’.

De ‘Recruiter Clinic’ biedt een unieke gelegenheid om te ontdekken waar recruiters naar op zoek zijn, hoe studenten hun CV kunnen verbeteren en leren zij onmisbare interviewtechnieken.

De ‘Start-Up Zone’, bevindt zich op de beursvloer waar nieuwe exposanten uit de tank terminal industrie gedurende de drie dagen de gelegenheid hebben om zich te presenteren voor een speciaal introductietarief.

Naast deze nieuwe onderdelen zal StocExpo het algemeen erkende driedaagse conferentieprogramma organiseren. Keynote sprekers zijn onder meer Alfons Kuylen, Senior Safety Advisor Operations bij Gunvor Petroleum in Antwerpen; Sally Martin, Vice President HSSE for Downstream Operations bij Shell; Christopher Beale, Process Safety Expert bij BASF en Jaap Koomen, General Manager bij Burgan Cape Terminals.

‘Terminal of the Future’ is een onderdeel van het conferentie programma en helemaal nieuw in 2018. Hierin worden de volgende onderwerpen behandeld: digitalisering, het ‘Internet of Things’, ‘Drones in Action’ bij de terminal en manieren om 3D terminalmodellen te gebruiken.

Het conferentie programma omvat tevens het onderdeel terminal veiligheid, inclusief manieren om het aantal incidenten te verminderen, hoe de procesveiligheid kan worden verbeterd en tot slot worden lessen van de chemische industrie besproken.

“We hebben tijd doorgebracht met onze stakeholders en begrijpen wat zij willen bereiken door StocExpo Europe bij te wonen. Hierdoor kunnen we huidige kwesties aanpakken”, verklaart Nick Powell, Divisional Director bij Easyfairs.

“We helpen bij het werven van jonge talenten tijdens het ‘Engineers of the Future’ programma, verstrekken informatie over nieuwe technologieën via de ‘Innovation Showcase’ en we bieden de gelegenheid aan nieuwe exposanten om zich te presenteren op de ‘Start Up Zone’.

StocExpo Europe wordt gehouden in Rotterdam van 20 – 22 maart. Aan het eind van de eerste dag van het evenement vindt de tweede editie van de Global Tank Storage Awards plaats.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden