Succesvolle editie METAVAK beurs

METAVAK beurs

De exposanten en organisatie van de METAVAK beurs kijken met tevredenheid terug op een geslaagde editie. De METAVAK beurs in Gorinchem is hét jaarlijkse moment waar de metaalbranche samenkomt. In totaal troffen vorige week 8.358 bezoekers hun vertrouwde leverancier of andere aanbieders van machines, producten en diensten die tijdens het be- en verwerkingsproces van metalen aan bod komen.

Effectieve aandacht voor relaties

In navolging van de aantrekkende economie groeit het aantal opdrachten voor de metaalindustrie ook weer. Dit positieve gevoel was af te lezen van de beursvloer op de METAVAK beurs. Circa 140 exposanten vertegenwoordigden het platform. Drie dagen lang werd er volop zakelijk contact gelegd. METAVAK beurs kenmerkt zich door de gemoedelijke sfeer. Een hapje en een drankje wordt – zowel voor de exposant, als de bezoeker – verzorgd. De exposanten hadden volop aandacht voor de aanwezige bezoekers, wat leidde tot effectief zakendoen. Bij o.a. Van Hoorn Machining, I.W.E. en Dormac werden machines verkocht.

Voorproef van Smart Industry

Nederland moet inspringen op de internationale trend van automatisering. De maakindustrie staat hoog op de nationale agenda met ‘Smart Industry’. Nederlandse fabrieken worden slimmer en maken gebruik van steeds intelligentere machines. Zo presenteerde ATS EdgeIT tijdens de beurs Edgecam 2016 R1. Deze nieuwste versie van het CAM-softwarepakket bevat tal van verbeteringen en nieuwe modules. De gebruikerservaring is verder verbeterd en één van de grootste verrassingen is het Smart draadvonken.

Ook Landré en Fanuc presenteerden samen slimme productieoplossingen. Als voorbeeld van automatisering waarbij de input bestaat uit random aangeboden producten toont Fanuc de M-10iA robot met 3D lasersensor die de productvorm met hoge snelheid herkent. De robotcel wordt ingezet voor onbemande productieprocessen, waaronder machinebelading.

Op naar METAVAK beurs 2016

Kennis delen, samenwerkingen aangaan voor innovatieve projecten en de vooruitgang bespreken. Door de metaalindustrie bijeen te brengen, werd aan deze doelstellingen gewerkt tijdens METAVAK. Voor 2016 staat de beurs alweer op de agenda, want de markt staat nooit stil. De volgende editie is 1, 2 en 3 november 2016. NIL Verbindingsweek vindt dan weer parallel naast METAVAK plaats. Hiermee wordt het specifieke segment verbindingstechniek uitgelicht door middel van een expositie en het NIL/BIL Symposium.

Het is alweer mogelijk voor exposanten om hun beursdeelname voor 2016 vast te leggen. Alle beurzen zijn tegenwoordig eenvoudig online te reserveren. Vroegboekers pakken hierbij het meeste voordeel.

Ga naar de website van de METAVAK beurs

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden