Symposium Luchtbehandeling in de Operatiekamer

Op 17 april 2015 organiseren Stichting Trainingen Infectie Preventie (STIP) en de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) opnieuw het symposium: Symposium Luchtbehandeling Operatiekamer. Locatie: Van der Valk Hotel te Veenendaal.

Nieuwe richtlijnen

Recent verschenen er nieuwe richtlijnen van de WIP en de VCCN. In deze richtlijnen geven zij een groot aantal aanbevelingen over luchtbehandeling in operatiekamers. In Nederlandse ziekenhuizen worden over het algemeen twee luchtbehandelingsprincipes toegepast:
• een mengend luchtbehandelingsysteem
• een luchtbehandelingsysteem met een verdringende Unidirectionel Flow (UDF)

Symposium

Luchtbehandeling in operatiekamers is best ingewikkelde materie. Er is dan ook veel interesse in voorlichting over dit onderwerp. Daarom organiseert STIP voor de tweede keer dit symposium.

Deelnemers krijgen in één dag tijdens diverse lezingen informatie over het toepassen van de nieuwe richtlijnen in de praktijk. Hierbij worden nieuwbouw, verbouw, monitoring en het juiste gebruik van het UDF-systemen belicht.

Risico op wondinfectie verkleinen

Waarom is luchtbehandeling in OK’s zo belangrijk? Of een patiënt na een operatie een wondinfectie krijgt hangt van veel factoren af. Met luchtbehandeling beoogt men het risico op een postoperatieve wondinfectie te verkleinen door het verminderen van het aantal deeltjes met micro-organismen dat tijdens de operatie in de operatiewond komt. Tijdens het symposium worden hierover diverse kernvragen beantwoord.

OK metingen en data-acquisitie oplossingen

De (meet)specialisten van HITMA Instrumentatie zijn ook aanwezig bij het symposium ‘Luchtbehandeling in de operatiekamer’. In de pauzes kunt u bij Teun Mulder en Frank van Kooten terecht met uw vragen over drukverschilbewaking in cleanrooms en operatiekamers. Speciaal voor dit symposium nemen wij onze ‘mini OK’ mee, voorzien van onze meest gangbare meetinstrumenten. Uiteraard allemaal werkend te zien.

HITMA Instrumentatie biedt verschillende oplossingen voor temperatuur, relatieve vochtigheid, drukverschilbewaking en flowmetingen. De mogelijkheden lopen uiteen van drukverschilmeters met audiovisuele alarmering die vlak in een wand kunnen worden gemonteerd tot maatwerkoplossingen met touchscreen-bediening en rood-groene statusindicatie. Verder kan Hitma ook data-acquisitie oplossingen leveren compleet met IQ/OQ validatie.

Wilt u het symposium bezoeken? Klik hier voor meer informatie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden