Techconn 2017: internationale samenwerking versterken

Techconn 2017 vakbeurs

Op 15 juni is de tweede Techconn. Na het succes van 2016 wordt dit evenement opnieuw in Hengelo (Ov) gehouden. Doelgroep zijn beslissers uit de (hightech) maakindustrie. Organisator Innon heeft, om meer internationale bedrijven te interesseren, contact gezocht met Enterprise Europe Network. Dat beoogt de groei en innovatie van bedrijven te versterken door hen internationaal te laten samenwerken. Binnen dit netwerk zijn zeventien sectorgroepen actief, die goede regionale binding hebben met bedrijfsleven en onderwijs, verklaart Petra Deterink, beursmanager van Techconn.

Het Nederlandse netwerk wordt uitgevoerd door RVO.nl en de Kamer van Koophandel. Olaf ter Haar is het eerste aanspreekpunt in de regio Overijssel en Gelderland. Met succes heeft hij contact opgenomen met internationale collega’s. Nordrhein-Westfalen (NRW) heeft al toegezegd om met bedrijven uit die regio de Techconn te bezoeken en concrete gesprekken lopen met Nedersaksen, Maagdenburg en Wroclaw (Polen). ‘We richten ons op maakbedrijven die nieuwsgierig zijn naar wat wij hier in Oost-Nederland kunnen en doen’, vertelt Ter Haar. ‘Bezoekende bedrijven zijn actief in de maakindustrie, waaronder metaalbewerking, automotive en machinebouw. We focussen op specialismen als mechatronica, intelligente producten en Industrie 4.0’.

Voor de regio’s NRW en Nedersaksen wordt een ééndaags programma aangeboden, waarin het bezoek aan de Techconn centraal staat. ‘Op de beursvloer willen we vooral matchmaking tot stand brengen met exposanten’, vertelt Deterink. De regio’s Maagdenburg en Wroclaw krijgen een tweedaags programma: een dag naar de Techconn en een dag voor bedrijvenbezoeken in omgeving Hengelo. Techconn 2017 heeft zowel bezoekers als exposanten veel te bieden. Dankzij het plug & play-concept zijn exposanten geen tijd kwijt aan het op- en afbouwen van een stand. Er worden acht gratis toegankelijke workshops gegeven, met beursthema ‘Ketenrendement’ als rode draad; daaronder specifiek voor inkopers ‘Smart purchasing’. Aanmelden als exposant of bezoeker kan nog steeds. Bedrijven die bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek of presentatie willen verzorgen, kunnen ook contact opnemen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden