Techconn nieuwe vakbeurs voor Nederlandse en Duitse maakindustrie

Techconn vakbeurs voor maakindustrie

Techconn is de naam van de nieuwe vakbeurs voor de Nederlandse en Duitse maakindustrie. De eerste editie van deze beurs wordt gehouden in het Hazemeijercomplex op donderdag 16 juni in Hengelo. Techconn is een initiatief van Innon.

Innon is eigendom van Petra Deterink en Raymond Belderink. Beiden hebben hun sporen verdient in de maakindustrie. Belderink werkte 14 jaar bij Almi en is nu director operations bij Schuitemaker Machines. Deterink organiseert diverse projecten binnen de ‘maakindustrie’, onder andere namens de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO). Zo gaat ze dit jaar al voor de tiende keer mee naar de Hannover Messe met een collectief van de VMO. Tijdens een van die projecten in Duitsland kwam ze op het idee om een beurs voor de maakindustrie in Oost-Nederland te organiseren.

‘Oost-Nederland is de tweede belangrijkste technische regio in Nederland (na Eindhoven). Maar er wordt maar weinig georganiseerd voor de maakindustrie. Met Techconn gaan we deze regio meer op de kaart zetten. Het is een beurs voor (heel) Nederland en Duitsland. Zonder ruchtbaarheid te geven, hebben zich al 16 bedrijven uit mijn netwerk aangemeld voor de beurs. Deze week is ook nog een mailing de deur uitgegaan naar 2.500 bedrijven in de maakindustrie’, vertelt Deterink.

Ondersteuning

Techconn krijgt steun van onder meer de Koninklijke Metaalunie, de Verenigde Maakindustrie Oost, Kennispark Twente, Techniekpact Twente, TechWise Twente, Ondernemersloket Enschede, gemeente Hengelo en gemeente Haaksbergen.
‘In een tijd van verandering moeten wij als ondernemers scherp blijven en kijken waar onze kansen liggen, dus ook kijken bij en in gesprek gaan met de buren’, reageert voorzitter Fried Kaanen van de Koninlijke Metaalunie op het initiatief. ‘Er zijn weinig kansen om in eigen land in contact te komen met onze belangrijkste afzetmarkt.’
Voorzitter Martin Leushuis van de Verenigde Maakindustrie Oost onderstreept het belang van face-to-facecontact op een beurs als deze. ‘Het is een belangrijke eerste stap om een goed contact op te bouwen met nieuwe prospects.’

Directeur Pieter Dillingh van Kennispark Twente ziet Techconn als een uitgelezen kans om met minimale inspanning je onderneming in het daglicht te zetten. Directeur Bert Wessels van TechWise: ‘Techconn is een mooi platform om makkelijk met ondernemers uit de maakindustrie in gesprek te komen en te laten zien hoe het onderwijs zich op dit moment ontwikkelt op basis van vragen uit het bedrijfsleven.’

Techconn profileert zich als vakbeurs voor de Nederlandse en Duitse maakindustrie ontmoeten innovatieve ondernemers en opdrachtgevers elkaar. Ze krijgen gelegenheid om ideeën, concepten, kennis en mogelijkheden uit te wisselen.
Standhouders zijn bedrijven uit de maakindustrie in Nederland en Duitsland, zoals ontwerpers, ontwikkelaars, productiedeskundigen, materiaalexperts en creatieve en innovatieve ondernemers. Maar ook specialisten van onderwijsinstellingen en kennisinstituten zijn aanwezig, evenals mensen met kennis van nichemarkten. Bezoekers zijn voornamelijk beslissers uit de maakindustrie.

Plug-and-playconcept

Techconn biedt de maakindustrie een podium om zich te presenteren en reikt een platform aan om elkaar te ontmoeten en te versterken. Voor geïnteresseerde standhouders staat een compleet verzorgd plug-and-playconcept klaar: een expositieruimte met persoonlijke, bedrijfsspecifieke achterwand waarmee je in tien minuten een volwaardige stand hebt.

Techconn is op 16 juni 2016 van 10.00 tot 17.00 uur in het Hazemeijercomplex, F. Hazemeijerstraat 400 in Hengelo. Dit industriële erfgoed zorgt door zijn uitstraling voor een sfeervolle, technische ambiance. Na afloop van de beurs is er een walking diner voor en door alle standhouders.

Techconn is een initiatief van Innon. Dit bedrijf organiseert zakelijke evenementen als beurzen, seminars, workshops en masterclasses.

Ga naar de vakbeurs informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden