Techniek Experience Day 2015

Techniek Experience Day 2015 in NEMO

Op 16 maart 2015 organiseert het ROC van Amsterdam voor de derde keer TEday in NEMO. Tijdens Techniek Experience Day 2015 oriënteren honderden leerlingen uit het voortgezet onderwijs zich actief op beroepsopleidingen in de techniek, technologie en mobiliteit.

Programma

Er zijn workshops, experimenten en demonstraties. Studenten van MBO College Noord en MBO College Westpoort runnen de verschillende activiteiten en leiden de leerlingen rond.
TEday wordt elk jaar groter en samen met bedrijven uit Amsterdam introduceren ze ook altijd de nieuwste technologieën aan leerlingen. Nieuw dit jaar onder andere: minifyme (3D Scan van het lichaam en voor prijswinnaar een 3D beeldje van zichzelf) en een speciaal TEday kaartje met app en hologram.

2014

Vorig jaar kwamen zo’n 800 enthousiaste vmbo’ers naar Science Center NEMO om kennis te maken met de veelzijdigheid van techniek. Van elektrische auto en 3D-printer tot mini-transportband en zelfgebouwde kart: bijna alles mochten de leerlingen bekijken en voelen of proberen. “Het is een ontdekkingsreis in techniek, daar kan ik met een gewone les op school nooit tegenop”, aldus een docent.

Enthousiasmeren voor techniek

De insteek van Techniek Experience Day is jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek. Vooroordelen en onbekendheid met de veelzijdigheid van techniek worden weggenomen door het de kinderen te laten zien en ervaren. De tweede editie van TEday was wat dat betreft nog uitgebreider dan de eerste: naast het ROC van Amsterdam en de Gemeente haakten ook diverse bedrijven aan en het Masterplan Techniek.

Blokfluit uit 3D-printer fluit

De 3D-printer, van iFabrica en het Makersfestival, trok veel belangstelling vorig jaar. “Je kan er zelfs een blokfluit mee printen”, zegt Koen van Boxmeer en hij laat horen dat er ook nog geluid uit het instrument komt. Noah kijkt verbaast toe: “Zo cool, het werkt dus ook nog!”

Meiden en techniek: echt wel!

Er was vorig jaar ook speciale aandacht voor meiden. Studentes van de opleidingen Bouw & Infra, Techniek & Technologie en Media & Vormgeving schoten meisjes aan om over hun opleidingen te vertellen. Merel, studente Fijnmechanische techniek: ‘Veel meiden weten niet wat techniek is en zijn bang. Techniek is juist voor meiden, het gaat bij mijn opleiding om precisiewerk en het is zo leuk!’

Kijk voor meer informatie op de website van het ROC van Amsterdam.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden