Techniek met meer dan een korreltje zout

Techniek, strooizout en Auto ID

Bij de bestrijding van de gladheid op het Nederlandse wegennet houdt Rijkswaterstaat ieder jaar rekening met 200 miljoen kilo strooizout. Dit is voor de gemiddelde burger het meest bekende deel rond de gladheid. Achter de schermen is er sprake van nogal wat automatisering. Rijkswaterstaat maakt bijvoorbeeld gebruik van Auto ID technologie, om de wegen goed begaanbaar te houden.

Voor de sneeuwploegen die worden ingezet bij curatieve gladheidbestrijding is een RFID registratiesysteem ingezet. Er zijn 221 voertuigen en 432 sneeuwpploegen uitgerust met RFID tags. Bij alle landelijke steunpunten worden de tijden voor het in- en uitrijden geregistreerd. Door dit systeem kan Rijkswaterstaat een accurate urenverantwoording afgeven en de landelijke dekking van het strooien vaststellen.

Deze keynote lezing wordt verzorgt door Jan Rients Slippens (Rijkswaterstaat Verkeer en Watermanagement) op het Auto ID Event, volgende week op 8 maart. De spreker neemt u eerst mee door de werkzaamheden van Rijkswaterstaat en de aanleidingen om voor Auto ID technologie te kiezen. De uitvoering van het RFID project is de grootste basis voor deze presentatie, waarbij zowel de voordelen als de overwonnen barrières aan de orde komen. Afsluitend wordt een beeld gegeven van de huidige uitdagingen en toekomstige projecten.

Wehkamp

Daarnaast wordt er een lezing verzorgt door Sander Bolmer (Wehkamp Warehouse Zwolle) met als onderwerp ‘Auto ID technologie in het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld’.

In de zomer van 2015 opende Zijne Majesteit de Koning in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld. Met het nieuwe centrum is wehkamp in staat haar service aan de klant op tal van manieren verder te verbeteren. Klanten krijgen vanaf dit najaar hun pakketje nog dezelfde dag op iedere gewenste locatie in Nederland geleverd.

Het geautomatiseerde magazijnsysteem heeft bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. De artikelen worden opgehaald door 468 geautomatiseerde shuttles. Daarmee is het distributiecentrum voor wehkamp.nl het grootste geautomatiseerde ter wereld voor online retail. In het nieuwe distributiecentrum kunnen straks zo’n 12.350 items per uur ‘opgepikt’ worden op de locaties. Dat is 4x zo snel als in het distributiecentrum in Dedemsvaart. Dat betekent dat we binnen 30 minuten na bestelling door een klant het pakket klaar hebben staan voor verzending.

Interesse om het Auto ID Event te bezoeken? Schrijf u hier in.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden