Techniekonderwijs centraal tijdens forum Shell

Techniekonderwijs voor de toekomst

Techniekonderwijs is van vitaal belang voor de toekomst van Nederland. Daarover zijn de 300 deelnemers van het Powering Progress Together Forum van vandaag het eens.

De bijeenkomst vindt plaats in Rotterdam, tegelijkertijd met de Shell Eco-marathon. Het programma van het forum is opgesteld door Shell, in samenwerking met het nationale Techniekpact (en partner TechniekTalent.nu), de gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners.

Aansluiting bedrijfsleven

Het forum is een jaarlijks terugkerend evenement, en staat dit jaar helemaal in het teken van techniekonderwijs. Onder de naam ‘de Techniekfactor’, is het een samenkomen mét en vóór prominente betrokkenen uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid. De behoeften en de mogelijkheden voor een betere aansluiting van techniekonderwijs op de arbeidsmarkt staan centraal.

Prominenten

Sprekers zijn onder andere de minister van Onderwijs Jet Bussemaker, Gert Bravenboer van Siemens, Marjolein ten Hoonte van Randstad, aanjager van Techniekpact Doekle Terpstra en president-directeur van Shell Nederland Dick Benschop.

TechniekTalent.nu

Namens TechniekTalent.nu zijn er bijdragen van SAC-lid Prof. Dr. Juliette Walma van der Molen en Sandra van der Marel van TechNetkring Nieuwe Waterweg Noord. Daarnaast zijn er Youtech-reporters en Ambassadeurs van de Techniek aanwezig.

Onderzoek

Walma van der Molen is hoogleraar aan de Universiteit Twente, waar zij de leerstoel Talentontwikkeling, Wetenschap en Techniek bekleedt. Het onderzoek binnen deze leerstoel richt zich op het stimuleren van onderzoekende en creatieve denkvaardigheden bij kinderen en jongeren, en het verbeteren van de houding ten opzichte van wetenschap en techniek onder leerlingen, ouders en leerkrachten.

TechNet

Van der Marel is sinds 2006 werkzaam bij de vmbo-school het LIFE College in Schiedam. Ze was nauw betrokken bij het vormgeven van de TechNetkring Nieuwe Waterweg Noord. Binnen deze kring werken onderwijs en bedrijfsleven al geruime tijd structureel samen, en dat leidt tot allerlei interessante projecten.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden