Technische beurzen in 2016 in overvloed

Technische beurzen 2016 voor techniek liefhebbers

Liefhebbers van technische beurzen kunnen ook dit jaar hun hart ophalen. Het eerste hoogtepunt is uiteraard medio maart de TechniShow 2016, 15-18 maart in Utrecht. Onze nationale techniek beurs voor metaalproductietechniek wordt weer een sprankelende bijeenkomst.

Kort voor de Techni-Show 2016 nodigt de Metav 2016 uit voor een bezoek: 23-27 februari in Düsseldorf (D). Metav en TechniShow hebben een grote overlap gelet op het expositieprogramma. Echter in 2016 zijn beide beurzen wel te bezoeken omdat ze nu niet samenvallen. Het is wel een verwachting dat een aantal machines vanuit Düsseldorf naar Utrecht komen.

Tussen beide technische beurzen staat tijdens de RapidPro, 1 -3 maart in Veldhoven, de productietechnologie additive manufacturing centraal. Ook Techni-Show en Metav hebben aangekondigd de schijnwerper helemaal op het 3D-printen te zetten. In de maand na de TechniShow mogen we 4 – 8 april weer naar Düsseldorf: dit keer voor de beurzen Tube en Wire. Twee internationale beurzen op het gebied van buis en draad.

AMB 2016

Kijken we verder naar de grote technische beurzen in 2016 dan zien we 13 – 17 september de AMB 2016 op het programma staan. Deze zou je kunnen karakteriseren als een Zuid-Duitse beurs, de Metav is dan Noord-Duits, maar het is zichtbaar dat het belang van de AMB elk jaar groeit. Om die reden is bezoek aan de AMB voor de Nederlandse metaalbranche uitermate nuttig. Twee andere grote technische beurzen in het najaar van 2016 zijn de internationale plaatbeurs EuroBlech 2016, 25 – 29 oktober in Hannover (D), en de grote kunststof-beurs K2016, 19 – 26 oktober in Düsseldorf. Altijd fijn die overlap in de data van belangrijke beurzen.

Formnext 2016

Ook aan te bevelen is de Formnext 2016, 15 -18 november in Frankfurt (D). Vorig jaar de grote verrassing voor geïnteresseerden in additive manufacturing van metalen. Een maand later (6 – 9 december) is er ook een EuroMold gepland in Düsseldorf, maar deze beurs heeft enorm aan belang ingeboet. Tot slot: de nationale beurzen TIV (6 – 8 september in Hardenberg) en de Metavak (1 – 3 november in Gorinchem) mogen uiteraard niet in dit overzicht ontbreken.

Alle technische beurzen vindt u terug op Industryplanner.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden