Technische Industriële Vakbeurs Hardenberg presenteert programma kennistheater

Technische Industriele Vakbeurs Hardenberg (TIV Hardenberg)

Het omvangrijke kennisprogramma tijdens Technische Industriele Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg (TIV Hardenberg) is bekend gemaakt. Er wordt ingespeeld op de veranderende wereld om ons heen met TIV Engineering Experience, een programma dat parallel aan de beurs loopt. Het kennistheater op de Technische Industriele Vakbeurs met interactieve lezingen en presentaties bevindt zich op de beursvloer. Het is vrij toegankelijk voor bezoekers.

Ontdek toepassingen van The Future of Making Things

Het programma besteedt aandacht aan termen als ‘Internet of Things’, ‘Smart Industry’ en ‘Big Data’. Er ontstaat langzaam maar zeker een nieuwe visie op de toekomst van de maakindustrie. Er is een groei in de vraag naar op maat gemaakte producten voor de prijs van een standaard product. Verder veranderen de ontwerpmethodes van producten en het niveau van productintelligentie en -ontwikkeling evolueert steeds sneller.

“Ook ontstaan er steeds meer mogelijkheden om intelligente ontwerpen op tal van innovatieve wijzen te produceren”, zegt Christine Mazeland van Evenementenhal. “Organisaties moeten continu blijven innoveren om mee te kunnen met al deze ontwikkelingen en de startups voor te blijven die meer en meer voor ontwrichting zorgen in de traditionele markt.”

Oplossingen en werkwijzen optimaliseren

Bedrijven moeten bovendien steeds vaker klant specifieke behoeftes invullen en de gemaakte kosten nog nauwkeuriger in kaart (en onder controle) brengen om hun commerciële kansen te benutten. Door oplossingen en werkwijzen zoveel mogelijk te optimaliseren met zowel nieuwe als bekende en gestandaardiseerde modules, kunnen bedrijven profiteren van hergebruik en de risico’s beperken.

“Met tal van nieuwe technologieën wordt in het kennisprogramma aangetoond hoe het mogelijk is om efficiënter, specifieker en kostenbesparend te ontwerpen en te produceren”, legt Mazeland uit. “Er worden voorbeelden gegeven van bedrijven die voorop lopen op dit vlak en er zijn demonstraties van mogelijkheden van flexibel ontwerpen en –produceren tot aan een computer die meedenkt in het ontwerp.”

Laat de computer ontwerpen

Mazeland: “Nadat we in de eerste sessie een visie hebben gegeven over The Future of Making Things, gaan we in deze sessie bespreken welke invloed dit heeft op de ontwerper. We demonstreren in deze sessie hoe bedrijven van een concept naar een gedetailleerd product kunnen gaan, waarbij de computer het meeste werk verricht.”

Flexibel produceren vanuit de ontwerpomgeving

Vervolgens krijgen belangstellenden te zien hoe bedrijven dit ontwerp daadwerkelijk kunnen produceren. Daarnaast wordt gepresenteerd hoe bedrijven op een eenvoudige en efficiënte manier varianten kunnen laten maken van het ontwerp, zodat zij zeer snel unieke en specifieke producten kunnen aanbieden aan hun klanten. Het volledige programma van TIV Hardenberg is te zien op www.evenementenhal.nl/tiv.

Openingstijden TIV Hardenberg

TIV Hardenberg is op 6, 7 en 8 september te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Een stand boeken of e-tickets registreren kan via evenementenhal.nl/tiv.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden