Technische Industriële Vakbeurs nieuwe stijl meer in teken van kennisoverdracht

Technische Industriële Vakbeurs

‘TIV nieuwe stijl.’ Zo blikt organisator Evenementenhal Hardenberg vooruit op de Technische Industriële Vakbeurs, die volgende week in Hardenberg het industrienajaar in gang schiet.

Met onder meer een nieuwe frisse website, een andere halindeling en meer ruimte voor kennisoverdracht staat de vernieuwde TIV aan de vooravond van een nieuwe start. ‘Met meer openheid, ruimte en licht en vooral door de andere halindeling krijgt de beursvloer een ander aangezicht’, vertelt accountmanager Christine Mazeland namens het Team Techniek van de Evenementenhal. ‘Zo is bijvoorbeeld de horeca gecentreerd en vinden de Metavak en VILO niet meer als aparte beurzen plaats, maar zijn ze geïntegreerd in TIV. Dit betekent dat ook industriële productietechnieken en logistieke oplossingen vertegenwoordigd zijn op de beursvloer.’

Een belangrijke verrijking van het driedaagse evenement is het Kennistheater. Mazeland: ‘Na evaluatie met exposanten en bezoekers bleek dat er meer behoefte is aan kennisoverdracht. Daar geven we gehoor aan met het Kennistheater in hal 3. Hier heeft de bezoeker de mogelijkheid om een gevarieerd programma bij te wonen, met prestentaties van deelnemende exposanten.’ Onder meer Smart Welding Factory, SKF (Smartifying the Industry), Van den Berg Transport (ECO-kraan: duurzaam hijsen) en het Verspanersforum (productief economisch verspanen) praten bezoekers bij over hun recente ontwikkelingen. Het Kennistheater is vrij toegankelijk op elke moment van de dag.

Engineering Experience

Verder vindt de TIV Engineering Experience plaats. Onder het motto ‘The future of making things’ kijkt TIV naar de veranderende wereld om ons heen. Nieuwe technologieën als 3D-printen, globalisering en het ontwerpen van producten en machines worden uitgelicht.

Carrière en demo’s

Tot slot zorgen het Demoplein, de Young Professional Day en het Carrièreplein voor dynamiek in Hardenberg. Op het Demoplein verzorgt onder meer Fanuc live demonstraties. De Young Professional Day op dinsdag is er speciaal voor studenten van technische opleidingen. Zij krijgen onder meer een rondleiding langs exposanten. Op het Carrièreplein in hal 3 helpen technische detacheerders en opleidingsinstituten bezoekers op weg met hun carrière in de techniek.

De opening vindt dinsdag om 13.30 plaats door Koninklijke Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen. Daarna is drie dagen lang het woord aan de bijna 250 exposanten die de TIV-hallen vullen. TIV is van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 september elke dag geopend van 13.00 tot 21.00 uur.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden