TechniShow 2016 nu al bijna vol

TechniShow 2016 doet het goed

Het aantal aanmeldingen voor de beurstandem TechniShow 2016 en ESEF 2016  van 15 tot en met 18 maart 2016 overtreft alle verwachtingen. Zeven maanden voor de start, hebben 365 bedrijven belangstelling voor de maakbeurs TechniShow 2016 en ruim 236 exposanten voor de toeleveringsvakbeurs ESEF 2016. Dit maken we op uit het gesprek dat de redactie had met Jeroen ter Steege, salesmanager bij Jaarbeurs voor deze industriebeurzen.

‘De aanmeldingen voor de TechniShow gaan ver boven verwachting, daar hebben we al 41.000 m2 gereserveerd en is er nog maar 5.000 m2 beschikbaar. Er hebben zich begin augustus ongeveer 325 bedrijven definitief aangemeld en een veertigtal hebben een optie staan’, weet Ter Steege. Over de belangstelling voor de ESEF is de salesmanager tevreden. De aanmeldingen daarvoor gaan naar verwachting en de teller staat nu op 236 bedrijven, vergelijkbaar met de situatie in 2014.

Hardmetaalgereedschappen

Volgens Ter Steege staat er volgend jaar ook weer een representatief aandeel van de leveranciers en producenten van hardmetaalgereedschappen in Nederland op de TechniShow. De afgelopen twee edities lieten een aantal grote spelers het afweten. Zo vertelt de salesmanager dat op de komende TechniShow Iscar, Kennametal, Sandvik, WNT en Nogatools weer van de partij zijn. ‘Dit naast de trouwe exposanten als Seco, Van Hoorn Carbide, Phantom en Hoffmann Quality Tools.
Ook TechniShow haakt in op het maken van producten via additieve productie met 3D printers. Volgens Ter Steege wordt er een soort van 3D-printplein gemaakt in hal 11 (productieautomatisering). Verder meldt Ter Steege dat DMG Mori weer terug is. Bij de vorige TechniShow was deze producent van onder andere verspaningsmachines niet aanwezig. Nu is de producent aanwezig met een stand van 200 vierkante meter.

65 jaar

TechniShow vindt plaats van 15 tot en met 18 maart 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. In dat jaar viert de eigenaar van het evenement, FPT-VIMAG, het 65-jarige bestaan van deze vakbeurs. TechniShow is de grootste en belangrijkste vakbeurs van de gehele Benelux op het gebied van industriële productietechnieken en bewerking en verwerking van metalen, kunststoffen en hulpmiddelen.

Techni-Show

Twee jaar geleden kwamen er ruim 40.431 bezoekers naar de Techni-Show. De interesse van de bezoekers ging toen vooral uit naar freesmachines (31%), draaimachines (30%), gereedschappen (29%), werkplaatstechniek (28%) en bewerkingscentra (25%). Bijna 80 procent was goed tot uitstekend tevreden met het aanbod op de beurs. Meer dan de helft was in 2014 eind- of medebeslisser als het gaat om het doen van investeringsaankopen. Op de hoogte blijven van nieuwe product- en brancheontwikkelingen, contact onderhouden met bestaande relaties en gericht informatie verzamelen over (technische) eigenschappen van producten of diensten, waren de drie belangrijkste redenen voor een bezoek aan de Techni-Show. Dit blijkt uit het toen gehouden bezoekersonderzoek van toen VNU Exhibitions.

Samen met ESEF

TechniShow wordt gelijktijdig georganiseerd met de vakbeurs ESEF die gericht is op toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering in de maakindustrie. Voor de bezoeker die op zoek is naar oplossingen voor een productie-en toeleveringsvraagstuk, zorgt dit voor een perfecte combinatie van ‘Make or Buy’ oplossingen; zelf produceren of uitbesteden. ESEF 2014 trok ruim 25.000 bezoekers.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden