TechTour laat havoleerling proeven van techniek

HAN TechTour van start in Arnhem

Op 3 maart is de HAN TechTour van start gegaan. In aanwezigheid van Janneke Hoekstra, directeur van de HAN-faculteit Techniek knipte Diana de Jong, lid van het HAN CvB, het lint door van deze truck vol techniekbeleving.

De komende maanden rijdt de HAN TechTour in de wijde regio en doet daarbij tal van scholen uit het voortgezet onderwijs aan. Met name leerlingen uit havo 4 en 5 met een NT- of NG-profiel kunnen in de truck techniek ervaren.

Doel is hen door techniek te inspireren. Met het gekozen profiel ligt een technische hbo-opleiding binnen hun mogelijkheden: een goede keuze met geweldige uitdagingen en ook uitstekende toekomstperspectieven.

Belangstelling voor technische opleidingen neemt toe

De belangstelling voor technische opleidingen groeit, maar nog onvoldoende om te voorzien in de enorme vraag naar hoog opgeleide technici. De truck vol uitdagingen laat zien dat je als technicus zelf aan het stuur zit om veranderingen te realiseren die het leven beter, gemakkelijker, aangenamer of gezonder maken. Met de TechTour wil de HAN ook afrekenen met het hardnekkige beeld dat je van techniek altijd vuile handen krijgt en dat techniek niets voor meisjes is. Vrouwen in de techniek zijn meer dan welkom.

Thema’s TechTour

De activiteiten in de truck zijn opgebouwd langs 3 belangrijke thema’s binnen de HAN-faculteit Techniek:
– Automotive
– Duurzame energie en
– Biodiscovery

Alle technische opleidingen worden op een uitdagende manier gepresenteerd, waarbij leerlingen zelf aan de slag kunnen. Duidelijk wordt voor welke grote uitdagingen de diverse vakgebieden staan en hoe je daar als technicus antwoord op kunt geven.

In totaal zijn er bijna 30 activiteiten in de truck. Er is een sustainable dancefloor waarmee je zelf de energie opwekt om een foto te maken, een robotarm die leerlingen zelf gaan besturen, een virtuele tour met 3D-bril, er kunnen chemische en biologische proeven gedaan worden, er is een crime scene ingericht, een sunlight cooker en er kunnen spellen gespeeld worden zoals het studiekeuzespel de TechFinder. Met enkele spellen kunnen ook leuke prijzen gewonnen worden. Daarnaast is er een expositie van producten, die door (oud-)HAN-studenten tijdens hun opleiding werden ontwikkeld en die nu via de detailhandel of speciaalzaken te koop zijn.

De HAN TechTour rijdt de komende tijd zeker 20 keer uit en zal enkele duizenden leerlingen bereiken.

Meer informatie www.han.nl/studeertechniek

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden