Thema avond Cyber Security ISA99 en Safety ISA84

Thema avond Cyber Security ISA99 en Safety ISA84 bij Avans Hogeschool

De ISA Netherlands Section organiseert op donderdag 23 april a.s. een thema avond Cyber Security en Safety. De wereldwijd erkende en steeds populairder wordende ISA99/IEC 62443 cyber security standaard voor ICS omgevingen zal deze avond uitgebreid aan bod komen. Deze standaard wordt steeds vaker toegepast voor security binnen het Operational Technology (OT) domein. Voor alle ISA leden die op enige wijze in hun organisatie te maken hebben met procesautomatisering, is dit een uitgelezen kans voor een eerste kennismaking met deze speciale security standaard. 
Studenten van de Avans Hogeschool in Den Bosch zijn aanwezig voor een introductie tot deze cyber security standaard voor ICS omgevingen. De kennis die zij deze avond opdoen over de ISA99/IEC 62443 standaard opdoen, helpt hen bij de studie en de security uitdagingen die zij later aangaan in hun professionele carrière. Daarnaast is dit voor hen een uitgelezen kans om kennis te maken met de ISA Netherlands Section en diverse aanwezige sponsoren, te netwerken met mogelijke toekomstige collega ?s en hun kennis van safety en security binnen de technische automatisering te verdiepen. Studenten kunnen tegen een zeer gereduceerd tarief lid worden van de ISA Netherlands Section.

Safety

Naast cyber security zal deze avond ook het thema safety aan bod komen. De ISA-84 standaard “Functional Safety” bestaat inmiddels een kleine 20 jaar. Gedurende deze periode is de standaard mee geëvolueerd met de veranderingen in de markt. Zo zijn systemen meer geïntegreerd voor meer en betere data uitwisseling. Daarnaast zijn systemen vaker gekoppeld aan asset management systemen.
Mede hierdoor is ook security voor safety systemen een belangrijk issue geworden om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid hoog te houden. Naast een uitleg over de ISA-84 standaard, wordt verder op deze materie ingegaan. Beide thema’s worden niet alleen afzonderlijk behandeld worden, maar er is ook aandacht voor de overeenkomsten en verschillen tussen beiden. De thema avond wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de Avans Hogeschool, Siemens en Hudson Cybertec.

Lidmaatschap

Ook voor niet leden van de ISA is deze avond een uitstekende gelegenheid om niet alleen kennis te maken met de ISA organisatie, maar daarbij ook meteen een introductie tot de belangrijke ISA99/IEC 62443 en ISA-84 standaarden te krijgen. Men heeft de mogelijkheid om ter plaatse lid te worden van de ISA organisatie. Dit lidmaatschap verdient zich daarna snel terug bij het volgen van ISA trainingen, waar ISA leden korting op krijgen.
Meer informatie over deze thema avond is te vinden op de website van ISA Netherlands Section:
http://www.isa-netherlands.org/thema_avond_cyber_security_en_safety
Inschrijven voor deze avond is mogelijk via de website.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden