Think Tomorrow thema Dutch Technology Week

Vierde Dutch Technology Week

‘Think Tomorrow’ is het thema van de vierde Dutch Technology Week, die op zondag 31 mei van start gaat. Op het programma staan tientallen evenementen verspreid over Eindhoven, waaronder de TU/eXperience Day. Ook zijn er programma’s gericht op studenten.

Mensen zich een week lang laten verwonderen door technologie; dat is de inzet van de organisatie van de Dutch Technology Week. Het programma is omvangrijk, maar bezoekers van de site kunnen het aanbod filteren op onder meer doelgroep, entreeprijs of dag.

Wie als ‘student’ het programma doorzoekt, krijgt onder andere de Science Hack Day, de TU/eXperience Day (beide op 31 mei), het meerdaagse evenement Up2Business, de Students Day en de Quiz Night XL (beide op 4 juni) voorgeschoteld. Tijdens de jaarlijkse TU/eXperience Day -op de openingsdag van DTW- kunnen bezoekers van 12.00 tot 17.00 uur onder andere kennismaken met robots, even plaatsnemen achter het stuur van een elektrische raceauto of een college volgen. Ook is er een programma gericht op alumni.

Tijdens de Students Day op donderdag 4 juni kunnen studenten bij diverse hightech bedrijven in de regio -waaronder ASML, BOSCH en Vanderlande- terecht voor een rondleiding en kennismaking. ’s Avonds in het Klokgebouw mogen honderden quizzers de hersenen kraken op vragen over wetenschap en technologie tijdens de Quiz Night XL. Aan het evenement doen onder andere tientallen teams van TU/e’ers mee, die via de universiteit een gratis kaartje konden scoren.

Ook op de DTW-agenda staat de eindstrijd van de Brains Award Eindhoven, waarvan de finalisten onlangs bekend werden gemaakt. Onder de studenten die de finale haalden, zijn ook enkele TU/e’ers, afkomstig van verschillende faculteiten.

De week wordt op zaterdag 6 juni afgesloten met de High Tech Ontdekkingsroute, waarvoor verschillende toptechnologiebedrijven in de regio bezoekers een kijkje in de keuken geven.

Bekijk het hele programma van de Dutch Technology Week hier.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden