Op het Food Event op 2 april aanstaande zal Harry Paul, inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit onder andere spreken over de nieuwe toezichtsvormen van de dienst.
De industrie is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn geproduceerde voedingsmiddelen. De retail eist een certificaat van een van de voedselveiligheidsstandaarden als bewijs van de borging. Overheidstoezicht dient als extra waarborg. Tot voor kort werkten alle partijen los van elkaar.
Voortaan wordt een gezamenlijke inspanning gevraagd, waarbij het uitwisselen van informatie, ook richting de consument, een belangrijke rol zal spelen. Welk beleid ligt daaraan ten grondslag, hoe gaat de NVWA in de praktijk te werk en wat betekent deze verandering voor de voedingsmiddelenbedrijven? Luister naar Harry Paul, inspecteur-generaal van het NVWA tijdens de plenaire ochtendsessie waarin het thema Samen Waarmaken wordt uitgediept.
Andere sprekers zijn onder andere Gerard de Vries die het onlangs verschenen WRR-rapport toelicht en Marjan Smit over de eisen van retail aan duurzaamheid.
Het Food Event wordt in 2015 voor de achtste keer gehouden. Het is het jaarlijkse ontmoetingspunt voor managers en technologen in de voedingsmiddelenindustrie. Het Food Event 2015 focust op de uitdagingen voor de foodindustrie t.a.v. voedselveiligheid, gezondheid, duurzaamheid en een robuust systeem dat economisch tegen een stootje kan.
Bekijk hier het Foodevent