Topontmoeting Process Industry 2016

Innovation is the key to success op Process Industry 2016

Process Industry 2016 – De procesindustrie in Nederland is leading op wereldniveau. Wel staan we voor een aantal uitdagingen. Flexibeler, zero defect produceren en de verregaande digitalisering dwingt ons om businessmodellen aan te passen. Bovendien vraagt strengere regelgeving en social responsibility om een meer duurzame aanpak. Management Producties organiseert daarom op donderdag 29 september het congres Process Industry 2016. De gehele procesindustrie komt hier samen en bespreekt de laatste ontwikkelingen en innovaties.

Veranderend chemie landschap

Door geïntensiveerde continuprocessen verandert het chemielandschap. Professor Volker Hessel won diverse awards zoals ‘Excellence in Process development research’ (AIChE). Deze middag gaat hij in op de transformatie naar een end-to-end process design.

Sustainable assets

Verduurzaming van de industrie is noodzakelijk. Welke (financiële) risico’s zijn hieraan verbonden, welke kansen biedt verduurzaming en hoe implementeer je dit in de organisatie? Directeuren van o.a. Friesland Campina, Avantium, Eneco en de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie gaan hierover in gesprek.

Process Safety

Het beheer van de processen met gevaarlijke chemische stoffen is van groot belang. Soms zijn bedrijven sterk intern gericht. Hoe kunnen we samenwerken zodat de veiligheid in de procescultuur zich sneller ontwikkelt? Onder meer de Nederlandse Gasunie en TU Delft gaan samen aan tafel.

Smart Industry

Door innovaties binnen netwerken van bedrijven zijn er veel nieuwe toepassingen mogelijk. Efficiëntere productieprocessen en ook op maat gemaakte producten zijn het resultaat. Prof. Dr. Jan Post van Philips vertelt u meer over Smart Industry.

De dag wordt afgesloten door een dubbelinterview met o.a. Sharon Gesthuizen, Lid Tweede Kamer SP. De overheid vraagt veel van de industrie, maar hoe draagt zij haar steentje bij?

Aanbod bezoekers Industryplanner

De bijeenkomsten van Management Producties zijn gericht op directie- en hoger managementniveau die geïnspireerd willen worden door collega’s uit het vakgebied. Naast het netwerken staat het uitwisselen van ideeën en toekomstvisies voorop. Ook benieuwd naar dit congres Process Industry 2016? Lezers van Industryplanner kunnen een plaats reserveren met € 100,- korting. Schrijf u in op www.processindustry.nl en vermeld de kortingscode IP100.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden