Trendnacht 2015: Robotsamenleving!

Robotsamenleving: werk, zorg en landbouw

Robots zijn allang geen Science Fiction meer. Ook in Brabant worden steeds vaker robots ingezet, in de landbouw, in de industrie, in de zorg. Toch staan we pas aan het begin. Onze technologische samenleving gaat een nieuwe fase in. De Robotsamenleving is in volle opmars. Dit event vind 26 november plaats.

Robotica komt in steeds meer toepassingen terecht en robots worden steeds slimmer: ze leren van ons gedrag en houden daar rekening mee. Waar de klassieke industriële robots hun werk vooral in strak georganiseerde fabrieken of magazijnen verrichten, komt de nieuwe generatie robots bij ons thuis over de vloer. Robots werken straks niet alleen meer voor ons, maar ook mét ons. Er is een heuse robotsamenleving in de maak!

De opkomst van de robotsamenleving biedt Brabant en het Brabantse bedrijfsleven volop kansen, maar roept ook allerlei vragen op. Over de toekomst van ons werk, ons onderwijs, onze gezondheidszorg. Maar ook over ons mens-zijn. Tijdens de Trendnacht staan we hierbij stil. Want hoe gaan we om met de veranderingen die de robotisering van onze samenleving met zich meebrengt? Wat als robots het werk in de onze maakindustrie en onze logistieke bedrijven overnemen? Hoe zorgen we dan voor werkgelegenheid? Wat wordt de impact van deze zelfdenkende en zelflerende apparatuur op de inrichting van onze steden en dorpen? In hoeverre kan een robot verantwoordelijk zijn als er iets misgaat?

Programma Robotsamenleving

Tijdens de Trendnacht kijken we met een open blik naar de toekomst en staan we stil bij de impact die robotisering zal hebben op het leven van alledag. Een prikkelend programma met vooraanstaande denkers, wetenschappers en ondernemers helpt ons de robotisering van de samenleving te verkennen, om onze ogen te openen voor wat komen gaat.

Keynote sprekers

Maarten Steinbuch (TU/e)
Tsjalling Swierstra (UM)
Ruben Kolfschoten (BOM)
Jesse Scholtes (TU/e en RoboNED)
Melanie Peters (Rathenau Instituut)

Robotsamenleving Thema’s

  • Robots en werk: de robots de baas?
    Met oa Robert Went (WRR), Heico Sandee (SmartRobotics), Ton Wilthagen (UvT)
  • Robots in de zorg: de robot als metgezel?
    Met oa Margo van Kemenade (Selemca) en Robert Paauwe & Wang Long Li (Tinybots)
  • Robots in de landbouw: boeren als bureaubaan?
    Met oa Eldert van Henten (WUR) en Richard Vialle (One of a Kind/Crux Agribotics)

Naast genoemde sprekers biedt de Trendnacht een prikkelend filmprogramma over robotics, een bookshop met (strip)boeken over robots, electrifying food, een muziekprogramma, en meer! Verder zijn er interactieve demonstraties en live experimenten met robots. Er is voldoende ruimte voor ontmoeting en co-creatie. In Brabant maken we de toekomst samen.

Ga naar de website van het Trendnacht Robotsamenleving Event

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden