Tweede landelijke 3D-Print Experience in Haarlem

3D-Print Experience

De tweede landelijke 3D-Print Experience vindt op 12 en 13 juni plaats in Haarlem. Dat gebeurt bij de 3D Makers Zone op het Haarlemse bedrijventerrein De Waarderpolder. Publiek en bedrijven kunnen er kennis maken met de vele mogelijkheden van deze productiemethode.

3D-printen wordt wel de belangrijkste uitvinding sinds de drukpers genoemd. Waardeketens en maakindustrie staan op hun kop nu iedereen zowel op kleine als op grote schaal kan produceren. Het eerste 3D-event trok vorig jaar ruim drieduizend bezoekers. Op vrijdag is het event gericht op het bedrijfsleven, zaterdag is het publiek tussen 11.00 uur en 18.00 uur welkom. De toegang is gratis voor wie zich vooraf via www.3DPXP.com met de speciale actiecode 3dpxp13jun registreert.

De 3D-Print Experience is gericht op innovatie, gadgets, kunst, duurzaamheid, design, trends, fashion en architectuur. Centraal staan de nieuwe mogelijkheden die 3D-printing biedt. Vrijdag 12 juni is bedoeld voor ondernemers. Het dagprogramma van 12.30 uur tot 17.00 uur bevat verschillende presentaties, live demo’s van onder andere geavanceerde 3D-scanapparatuur en 3D-printers, een rondleiding en presentatie van de 3D Makers Zone Metropoolregio Amsterdam met aansluitend een netwerkborrel. De professionele Makers Zone in Haarlem is gevestigd aan de Oudeweg 91-95 en richt zich op heel Nederland.

Zaterdag 13 juni kan het publiek zelf aan de slag met 3D-printing. Er zijn onder meer demonstraties en workshops voor kinderen. Bovendien worden verschillende 3D- geprinte producten en kunstwerken tentoongesteld. Bezoekers kunnen zichzelf laten scannen waarna een 3D-printer een beeldje uitprint. De 3DPXP is er met name voor hobbyisten, starters, kinderen, onderwijs en kunstenaars. Tijdens verschillende onderdelen kunnen prijzen worden gewonnen zoals 3D-printers.

De 3D Makers Zone is onderdeel van de door minister Kamp geïnitieerde Smart Industry agenda, vertelt Herman van Bolhuis, één van de organisatoren van het event. “De 3D-industrie maakt in deze regio een geweldige groei door. Zo zijn in één jaar tijd alle bedrijfsunits in de Makers Zone aan de Oudeweg gevuld met nieuwe op 3D-print gerichte ondernemingen.”

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden