Uitdagingen in de industrie en kansen met flow & analyse

Flow & Analyse event

Er wordt al lang gesproken over uitdagingen in de industrie: efficiency, effectiviteit, gebrek aan technici, veiligheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit. De uitdagingen worden spannender, omdat ze elkaar op blijven volgen. Efficiency is gewenst voor de internationale concurrentiekracht, maar is ook noodzakelijk door het afnemend aantal beschikbare technici. Er is steeds meer behoefte aan flexibiliteit en een innovatieve aanpak in de processen, om aan de wisselende vraag in de markt te voldoen. Er liggen kansen in instrumentatie voor flow & analyse met samenwerking in de bedrijfsketen.

De actuele ontwikkelingen van de technologie van flowmeters en analyse apparatuur bieden kansen, om de efficiency en de effectiviteit van een proces sterk te verbeteren. Zowel de innovaties als de basistechnologie van flow en analyse geven mogelijkheden aan de inrichting van een productieproces. Dit geldt voor industrieën in olie, gas, water, voedingsmiddelen, machinebouw en farmacie. Daarvoor is een sterke communicatie van de technologische mogelijkheden met fabrikanten en toeleveranciers noodzakelijk.

In die communicatie willen eindgebruikers aandacht voor oplossingen. Welke snelheid, efficiency, effectiviteit, veiligheid of flexibiliteit kan gerealiseerd worden? De contacten tussen toeleveranciers en eindgebruikers kunnen dan niet vervallen in een reeks technische specificaties. Het vraagt juist om partnership en dus om investeringen van alle partijen in een bedrijfsketen, om zodoende tot verbeteringen voor de industrie te komen.

Leden van FHI, federatie van technologiebranches, werken met dat doel intensief samen in het Flow & Analyse event, dat op 10 en 11 juni 2015 plaatsvindt in De Kuip in Rotterdam. Eens in de twee jaar wordt dit event georganiseerd. Met circa achttien exposanten ontstaat een zeer efficiënt netwerkmoment voor vraag en aanbod op het gebied van flow en analyse. Het programma is zodanig ingedeeld, dat eindgebruikers kunnen kiezen tussen tracks over innovaties en praktijkcases van flow of analyse.

Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Flow & Analyse event.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden