Universiteit Twente en TU Delft lanceren gezamenlijke master Cyber Security

Master Cyber Security

De TU Delft en de Universiteit Twente starten in september 2015 met de nieuwe gezamenlijke master Cyber Security. De tweejarige master is toegankelijk voor studenten met een bachelor in technische informatica of een verwante opleiding.

Belang van veiligheid

Cyber security staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling. Het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) organiseert deze week de nationale Cyber Security Week, waarin met diverse activiteiten de ontwikkelingen op het gebied van digitale veiligheid onder de aandacht worden gebracht. The Hague Security Delta (HSD) is het grootste veiligheidscluster van Europa. In dit Nederlandse cluster – met belangrijke regionale kernen in Den Haag, Twente en Brabant – werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid. Doel daarvan is meer bedrijvigheid, meer banen en een veiliger wereld.

Het belang van cyber security wordt steeds evidenter. Steeds maar zaken in onze samenleving zijn onlosmakelijk verbonden door en met online toepassingen, of het nu gaat om bankieren, reizen, energie, telecommunicatie of gezondheidszorg. De consequenties van cybercriminaliteit kunnen de samenleving flink ontwrichten. De vraag naar specialisten in cyber security neemt daardoor steeds meer toe. De masterspecialisatie cyber security biedt studenten de mogelijkheid zich verder toe te leggen als specialist in de praktijk en als onderzoeker in de wetenschap.

Multidisciplinaire specialisatie

De masterspecialisatie Cyber Security is een multidisciplinaire specialisatie binnen de technische informatica, met een stevige inhoudelijke verdieping in vakken als Cyber Data Analytics en Software Security. Maar ook is er veel aandacht voor ondersteunende vakgebieden als recht, economie, criminologie en psychologie. Juist die combinatie van zachte en harde kanten maakt de studie uniek en bij uitstek toegespitst op de praktijk van cyber security.

De opleiding bevat een bijzondere zomerschool waarin studenten uitgedaagd worden creatieve oplossingen te vinden voor problemen uit de praktijk van de bij de opleiding betrokken bedrijven en overheden. Door de grote flexibiliteit in de opzet van deze specialisatie hebben studenten grote invloed op de precieze samenstelling van hun Masterprogramma Cyber Security.

De gezamenlijke masterspecialisatie wordt gezamenlijk gehouden door de faculteit EWI van de Universiteit Twente en de TU Delft, onder de vlag van de 3TU.Federatie. Meer informatie over de inhoud van de masterspecialisatie Cyber Security en voorwaarden voor inschrijving is te vinden op de website van de 3TU.Federatie.

Baankansen

Afgestudeerde studenten in cyber security hebben goede kans op een baan na hun afstuderen, zowel in de publieke als de private sector. Ze werken bijvoorbeeld in de veiligheidsbranche als consultant, of vinden een baan bij de High Tech Crime Unit van de nationale politie, of komen terecht bij onderzoeksinstituten als TNO of universiteiten. De vooruitzichten op werk na de opleiding blijven de komende jaren zeer goed.

Contactpersoon

Laurens van der Velde, Persvoorlichter, tel 0616096245

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden