Record aantal vakbeurs bezoekers Veilig Werkt Beter 2015

Vakbeurs bezoekers voor veilig en gezond werken krijgt extra boost

De derde editie van het vakevent Veilig Werkt Beter, dat plaatsvond van 6 t/m 8 oktober jl. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, trok 6.568 vakbeurs bezoekers. Dat is 2,5x het aantal van vorig jaar. De combinatie met de vakbeurs Energie dit jaar bracht veel extra vakbeurs bezoekers uit de bouw, industrie en energiesector. Ruim de helft van het aantal bezoekers kwam via deze beurs. Veilig Werkt Beter wil naast specialisten werkzaam in arbeidsveiligheid en gezondheid op het werk juist ook anderen bewustmaken van de voordelen van veilig werken.

De Veiligheidspoll van Veilig Werkt Beter had 769 respondenten. Het onderzoek toonde aan dat het niet goed gaat met de aandacht voor de verplichte Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RIE). Slechts 74% geeft aan dat een RIE is uitgevoerd t.o.v. 87% in 2014. Ruim 34% weet niet dat het ook verplicht is een RIE ook uit te voeren bij werknemers thuis bij structureel thuiswerken. Psychosociale arbeidsbelasting is bij slechts 47% een issue en 1/3 neemt nog geen structurele maatregelen voor het duurzaam inzetten van personeel.

Belangstelling voor gezondheid en preventie stijgt met stip

Uit de antwoorden van de voorregistratie blijkt echter gestegen interesse in de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (gestegen van 40% (2014) naar 46%), een veilige en gezonde werkplek (gestegen van 48% naar 52%), persoonlijke beschermingsmiddelen (gestegen van 40% naar 43%), veilig samenwerken (gestegen van 19% naar 30%), werken met gevaarlijke stoffen (gestegen van 25% naar 30%), gezondheid en preventie (gestegen van 16% naar 34%) en bhv (30%).

De meeste vakbeurs bezoekers zijn werkzaam in de industrie (15%), advies / consultancy (16%), bouw / vastgoedbeheer (9%) en zakelijke dienstverlening (9%). Zo’n 46% van de bezoekers is werkzaam in bedrijven vanaf 100 werknemers. Zo’n 39% werkt in bedrijven t/m 10 personen. De vakbeurs bezoekers via Energie zijn hierin niet meegenomen.

De Veilig Werkt Beter 2015 Innovatie Award ging naar de Multi-Grip tilassistent, een multi-functioneel en mobiel tilhulpmiddel voor het rechtopstaand heffen en verplaatsen van grote en (semi-)zware objecten.

Veilig Werkt Beter wordt georganiseerd door 2XPO C.V. in samenwerking met een uitgebreide adviescommissie. De volgende editie vindt plaats van 4 t/m 6 oktober 2016.

Ga naar het event

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden