Vakbeurs Elektrotechniek 2015 goed bezocht

Vakbeurs Elektrotechniek positief

De vakbeurs Elektrotechniek die begin oktober in de Jaarbeurs werd gehouden is positief beoordeeld door bezoekers en exposanten. Met name de omslag van een productpresentatie naar een event waar het primair draait om toepassingen en oplossingen heeft volgens organisator Jaarbeurs hieraan bijgedragen.

Brand Manager Cas Wegman van Jaarbeurs constateert dat de ‘omslag’ goed is opgepikt door de markt. Wegman: “We hebben de eerste stappen in die richting gezet. Niet het product, maar de toepassing staat centraal. Dit werd uitgedragen door exposanten, maar ook in kennissessies, waar met name de inhoudelijke sessies goed scoorden. Elektrotechniek zal zich meer en meer als kenniscentrum op de kaart gaan zetten.”

Toepassingsgebieden

Producten in hun onderlinge samenhang, dat is de essentie van de keuze voor de vier toepassingsgebieden: wonen, industrie, infra & energie en utiliteit. Bezoekers geven aan minimaal één van deze gebieden te hebben bezocht. Wegman is tevreden: “De gebieden illustreren welke kant we op willen met de beurs. De toepassing en de oplossing met daar omheen kennissessies om als installateur nog beter beslagen de markt te kunnen bestormen. Op Elektrotechniek moet je kennis halen, om je business nog beter te kunnen runnen. Dat is ons uitgangspunt.”

Mede-organisator Fedet spreekt van een geslaagd event. Branche Manager Marcel den Haan: “Met de vakbeurs Elektrotechniek 2015 zijn we een nieuwe weg ingeslagen, met als sleutelwoorden beleving, segmentatie en innovatie. De exposanten die het concept hebben omarmd zijn zeer succesvol geweest in het aantrekken van bestaande en nieuwe klanten. Als Fedet evalueren we binnenkort met exposanten en bezoekers hoe we deze lijn in de toekomst zullen vervolgen.”

Afkomst bezoekers vakbeurs Elektrotechniek

De beurs is bezocht door directie en management van installatiebedrijven en door de installateurs zelf. Bezoekers waren afkomstig uit de sectoren installatie, industrie en groothandel. Opvallend is de brede interesse van het bezoek. Het hele elektrotechnische scala was interessant voor de professional. Van verlichting tot zonne-energie en van beveiliging tot installatiemateriaal.

De ontwikkeling van de vakbeurs Elektrotechniek tot kennisevent was zichtbaar in het grote aantal sessies en seminars. Druk bezocht zijn de toepassingsgebieden, de NEN1010-sessies, de presentaties over Elektrisch rijden en de Elektrolympics met ruim 400 deelnemers.

Uit de eerste enquêteresultaten blijkt dat exposanten hun doelstellingen hebben gehaald. Veel standbezoekers en veel nieuwe contacten. Gemiddeld hebben zij meer bezoekers op hun stand ontvangen dan voorgaande jaren. Enerzijds komt dit doordat er minder exposanten waren dan de vorige editie, anderzijds is dit een regelrechte vertaling van een aantrekkende economie. De waarderingscijfers zijn structureel hoger dan in 2013.

Wegman: “Als de markt aantrekt, moet je je laten zien. Bedrijven die nu op de beurs stonden, hebben daar de komende maanden in financiële zin lol van. Veel leads die converteren in concrete opdrachten. Dat verklaart ook het hogere waarderingscijfer. In zijn algemeenheid constateer ik dat we de weg naar  boven te pakken hebben. Samen met Fedet gaan we de komende maanden nadenken over de 2017-editie.”

De volgende editie van de vakbeurs Elektrotechniek wordt gehouden van 3 t/m 6 oktober 2017.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden