Vakbeurs Energie 2015: zonne-energie breed aanwezig

Vakbeurs Energie 2015 van opwekking tot opslag en recycling

Als het gaat om bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten weten we niet beter: als leverancier moet je zorg dragen voor de juiste recycling ervan. Waarom zou dat voor zonne-energie producten anders zijn? Sinds begin 2014 zijn dankzij de WEEE wetgeving partijen die zonnepanelen op de Nederlandse markt zetten dan ook zelf verantwoordelijk voor de inname en verwerking van zonnepanelen die afval zijn geworden. Om met elkaar zo goedkoop mogelijk aan die wetgeving te voldoen én importeurs maximale regie te geven over de implementatie ervan is afgelopen maand de Stichting Zonne-energie Recycling Nederland opgericht. De Stichting presenteert zich voor het eerst op Vakbeurs Energie: 6, 7 en 8 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

“Vanuit de branche is duidelijk behoefte aan een onafhankelijke stichting die zich zowel inhoudelijk als uitvoerend actief met deze nieuwe wettelijke plicht bezighoudt”, aldus Jan-Willem Jehee, aanspreekpunt van de Stichting. “Hoewel we pas recent bestaan, heeft al een groot aantal bedrijven zich als geïnteresseerden aangemeld. Vakbeurs Energie 2015 komt wat dat betreft voor ons precies op het juiste tijdstip. Zowel onder de bezoekers als deelnemers bevinden zich veel bedrijven voor wie de topic van recyclen actueel is.”

Presentatie

Jehee geeft tijdens Vakbeurs Energie dagelijks om 12.45 uur een lezing in het Energie Theater. Onderwerpen die hierbij aan de orde komen zijn: wat zijn de belangrijkste eisen van de wet, wat kan de Stichting hierin betekenen, wat zijn de voordelen van meedoen, en hoe kunnen bedrijven zich aanmelden? Uiteraard beantwoordt Jehee ook graag vragen vanuit het bedrijfsleven.

Meer solar presentaties

Binnen het uitgebreide activiteitenprogramma van Vakbeurs Energie 2015 – met ruim 120 lezingen, seminars, debatten en workshops – komen meer actuele topics op het gebied van zonne-energie aan de orde. Zo laten zonne-experts op woensdag 7 oktober zien hoe je met de inzet van zonne-energie energie kunt besparen en rendabel energie op kan wekken in de schil van gebouwen. Er worden live demonstraties gegeven en enkele voorbeeldprojecten van de Top Sector Energie passeren de revue. Over de kosten van de financiering van de energietransitie wordt op dinsdag gediscussieerd door o.a. experts vanuit branchevereniging Holland Solar. Op dinsdag staat ook een workshop van EXASUN op het programma: Kwaliteit van een zonne-installatie – Waar moet je op letten? Het complete programma is te vinden op Vakbeursenergie.nl.

Solar segment

Solar is een apart segment op Vakbeurs Energie 2015. Ruim 50 deelnemers laten bezoekers zien wat de laatste (product) innovaties zijn op solar gebied. Zo is SolarWorld – de grootste zonnepaneel producent in Europa – op meerdere locaties op de beursvloer aanwezig. Op de stand kunnen bezoekers verschillende nieuwe producten bekijken, waaronder het Protect glas-glas paneel, het Sundeck in-dak montage systeem en de Sunplug omvormer. In de entreehal staan verder verschillende modules van SolarWorld opgesteld, waaronder de 72 cell XL Mono geschikt voor grondgebonden opstelling.

Meer deelnemersnieuws

Mastervolt introduceert op Vakbeurs Energie 2015 twee innovatieve laadregelaars die 30% meer rendement uit zonnepanelen halen. Wie het overzicht kwijt is in de wirwar van solarsystemen kan terecht bij Van der Valk Solar Systems, die biedt keuzehulp. Triple Solar introduceert een totaaloplossing voor het verwarmen van een woning zonder gas in combinatie met het opwekken van elektriciteit. RSS Nanocoatings springt in op het gegeven dat een zonnepaneel gemiddeld 4,4 tot 7,7% per jaar vervuilt. Daarnaast weerkaatst de waterfilm, die na een regenbui achterblijft op een zonnepaneel, 20% van het aanwezige daglicht. Door zonnepanelen te behandelen met een Nanocoating spoelt het grootste deel van het vuil met het water van het oppervlak af en verandert tijdens een regenbui de waterfilm in druppels. Autarco lanceert op de Vakbeurs Energie als eerste zonne-energiemerk ter wereld een platform voor huisautomatisering standaard bij al haar systemen.

Vakbeurs Energie

Vakbeurs Energie 2015 is hét live B2B-platform gericht op duurzame energieopwekking en energiebesparing. Op het gebied van duurzame mobiliteit kunnen bezoekers terecht op de aangrenzende vakbeurs Ecomobiel.

Praktisch

Vakbeurs Energie 2015 vindt plaats op 6, 7 en 8 oktober. Ecomobiel vindt plaats op 6 en 7 oktober. Locatie: Brabanthallen in Den Bosch. Voor beide beurzen geldt: dagelijks van 10.00-17.00 uur en uitsluitend toegankelijk voor professionals. Toegang is gratis bij voorregistratie t/m 5 oktober 2015. Registratie en toegang tijdens de beursdagen kost € 35,- excl. BTW. Voor registratie + inhoudelijk programma + meer informatie: Vakbeursenergie.nl en Ecomobiel.nl. Meer informatie over Stichting Zonne-energie Recycling Nederland: Stichtingzrn.nl

Bezoek het event Vakbeurs Energie 2015

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden