Vakbeurs Energie: opslag en besparing van energie moet en kan beter

Vakbeurs Energie

Tijdens de Vakbeurs Energie – 6 tot en met 8 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch – organiseert ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME twee bijeenkomsten; de Industrial Morning en de Energy Storage Day. Wat is de actuele stand van zaken als het gaat om energiebesparing in de industrie en hoe realiseren we in de toekomst grootschalige opslag van energie? De noodzaak en de ambitie om op deze gebieden voortgang te maken is er wel degelijk, maar de dagelijkse praktijk wijst helaas anders uit. Waar liggen de huidige pijnpunten en – belangrijker nog – hoe kunnen we daar verandering in brengen?

Dagvoorzitter en tevens programmadirecteur Cleantech bij FME Hans van der Spek benadrukt het belang van de dagelijkse praktijk. Van der Spek: “Het in 2013 afgesloten Nationale Energieakkoord laat zien dat energiebesparing hoog op de agenda staat, zowel politiek als in het bedrijfsleven. Er worden echter onvoldoende meters gemaakt, blijkbaar is de praktijk toch anders. Tijdens de bijeenkomsten willen we met cases, discussies en korte presentaties van innovaties bezoekers dan ook inspireren om in hun eigen organisatie verder aan de slag te gaan.”

Industrial Morning

De Nederlandse industrie is verantwoordelijk voor bijna de helft van het nationale energieverbruik. In het Nationale Energieakkoord is afgesproken dat dit verbruik de komende jaren verder moet verminderen, technologie kan helpen om hier een substantiële bijdrage aan te leveren. Tijdens deze bijeenkomst pitcht een aantal bedrijven hun energiebesparende innovaties, wordt het Expertise Centrum Energiebesparing gelanceerd en debatteren deskundigen over de extra besparing van 100 PetaJoule zoals die in het Energieakkoord is voorzien. Deelnemers aan het debat zijn o.a. Stientje van Veldhoven (parlementslid D66), Drs Frank Buijs (directeur VNMI) en Ton van Dril (Energieonderzoek Centrum Nederland). De Industrial Morning vindt plaats op woensdag 7 oktober van 10.30 – 12.00 uur.

Energy Storage Day

In de transitie naar een volledig duurzame en schone energievoorziening zal de opslag van energie een steeds grotere rol gaan spelen. Bijvoorbeeld door het opslaan van energie uit windmolens en zonnepanelen voor tijdstippen dat het niet waait en er geen zon schijnt. Tijdens de Storage Day wordt ingezoomd op de kansen die energie opslag biedt, de ervaringen die inmiddels zijn opgedaan, de technologie die beschikbaar is en de belemmeringen voor grootschalige toepassing. Sprekers zijn o.a. Jillis Raadschelders, voorzitter van Energy Storage NL en Jos Blom, Innovation & Strategy Consultant bij Alliander.
De Energy Storage vindt plaats op woensdag 7 oktober van 13.30 -16.00 uur.

Over FME

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De 2.300 aangesloten bedrijven zijn met 225.000 medewerkers actief in productie, handel, automatisering en onderhoud in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. FME mobiliseert en verbindt de technologische industrie voor elke vraag of uitdaging die de wereld van vandaag en morgen heeft. Zie voor meer informatie Fme.nl

Vakbeurs Energie

Vakbeurs Energie is hét live B2B-platform gericht op duurzame energieopwekking en energiebesparing. Vakbeurs Energie geeft bezoekers antwoord op twee kernvragen: hoe kom ik aan mijn energie? En vervolgens: hoe zet ik deze optimaal in? Deze tweede vraag splitst zich daarbij verder uit in de toepassing bij gebouwen en de toepassing in het proces. Daartoe zijn binnen de Vakbeurs Energie 2 specifieke platforms ingericht: Energie & Gebouw en Energie & Industrie. Beide platforms krijgen een eigen inhoudelijk programma en aparte presentaties op de beursvloer. Op het gebied van duurzame mobiliteit kunnen bezoekers terecht op de aangrenzende vakbeurs Ecomobiel.

Ga naar het event

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden