Vakbeurs Food Technology verzet naar 13 en 14 april 2022

Mikrocentrum en EVMI hebben in samenspraak met samenwerkingspartners en de 100 exposanten besloten de Food Technology beurs, welke gepland stond op 1 en 2 december 2021, te verplaatsen naar 13 en 14 april 2022. 

De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de vooruitzichten voor de komende weken, hebben de organisatoren doen besluiten de vakbeurs te verplaatsen naar 2022. “Het creëren van een veilige omgeving waar de voedingsmiddelen- en hightechindustrie elkaar kan ontmoeten, staat voor ons altijd voorop. Ook al mogen vakbeurzen doorgaan van de overheid, vinden wij het gezien de oplopende besmettingen en de toenemend druk in de zorg, nu niet verantwoord om een vakbeurs met een verwachting van meer dan 1.000 bezoekers per dag door te laten gaan.” Aldus Timo van Leent, eventmanager Food Technology, Mikrocentrum. “De recent aangekondigde strengere maatregelen en de prognoses voor de rest van dit jaar maakt dat wij in samenspraak met onze partners en na rondgang bij onze exposanten hebben besloten de vakbeurs te annuleren.”

Veel potentie

Roeland Dobbelaer, EVMI: “We merken vanuit de markt een groot enthousiasme voor het concept van de Food Technology beurs. Het is een evenement met veel potentie; een dergelijk evenement die Food combineert met technologie is er in de Benelux namelijk nog niet. Als organisator van een nieuwe vakbeurs wil je een mooie, toekomstbestendige eerste editie neerzetten. We vinden het gezien de huidige ontwikkelingen rondom het virus nu niet verantwoord om veel mensen bij elkaar te brengen. Het verplaatsen van Food Technologynaar 13 en 14 april is dan ook de enige juiste keuze.”

Food Technology 2022

Mikrocentrum en EVMI gaan door met de voorbereidingen voor de organisatie van de 2022 editie. De locatie blijft de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. Gezien de grote belangstelling wordt Food Technology beurs gehouden in Hal 3 en 4.

Over de Food Technology beurs

Food Technology zet het voedselsysteem van de toekomst en de rol van technologie hierin centraal. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label; de oplossingen worden geboden door nieuwe technologie en innovaties. Tijdens Food Technology komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. De Food Technology beurs zet de volgende thema’s centraal:

  • Fabriek van de toekomst
  • Duurzame en transparante keten
  • Food innovatie
  • Veilig voedsel
  • Food lab

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden