Vakbeurs Industrial Processing (IP) met veel VR

De vakbeurs Industrial Processing (IP) legt een accent op virtual reality

Inmiddels begint het deelnemersveld van de vakbeurs Industrial Processing (2-5 oktober 2018) zich af te tekenen. Momenteel hebben zo’n 90 bedrijven zich ingeschreven, waarmee een groot deel van hal 9 van de Jaarbeurs Utrecht is gevuld. De exposanten zijn toeleveranciers en system integrators die actief zijn in de natte én droge procesindustrie. Naast vertrouwde deelnemers zijn er ook bedrijven die na een periode van afwezigheid opnieuw exposeren. Zo biedt de vakbeurs een plaats van ontmoeting voor bestaande en nieuwe contacten.

Virtual Reality

Een aantal exposanten (Aerzen, Gronfa Procestechniek, HiFlux Filtration, Tetra Pak Processing) realiseert samen met technisch dienstverlener SPIE het Virtual Reality-project ‘Experiencing Solutions’. De digitale industriële omgeving die zij laten zien, kan nog worden aangevuld met oplossingen van andere exposanten. Het gaat dan met name om toepassingen van virtual en/of augmented reality (vr/ar) om machines en processen in 3D te presenteren. Bezoekers kunnen zich vooraf voor het vr-project registreren om de exposanten in staat te stellen zich op de verwachtingen van bezoekers voor te bereiden.

Procesoptimalisatie

Ook komt er een seminar over procesoptimalisatie, gericht op professionals in de (petro)chemische en farmaceutische industrie. Aan de orde komen producten, systemen en concepten die bijdragen aan een optimale kosten/baten-verhouding van industriële processen, onder meer door de flexibiliteit van de productie te verbeteren. Een ander thema is het verbeteren van de samenwerking tussen afdelingen, bijvoorbeeld op basis van methodieken zoals LEAN en SixSigma. Exposanten zijn uitgenodigd om aan het seminar mede invulling te geven.

Hotspots vakbeurs Industrial Processing

Bedrijven kunnen zich op Industrial Processing ook collectief presenteren, en wel in paviljoens. Zo is er veel interesse in Pump Plaza, terwijl ook de Machevo Hotspots de nodige belangstelling genieten. Op de Machevo Hotspots tonen leden van de Machevo & Bulk vereniging gezamenlijk hun innovaties.

Proces Innovatie Prijs

Ook deze editie is er weer een Proces Innovatie Prijs (PIP). Exposanten melden hun noviteiten bij de organisatie. De nominaties worden geplaatst op de beurssite met een omschrijving en de naam van de exposant. Een vakjury en de bezoekers beoordelen de inzendingen. Er is zowel een juryprijs als een publieksprijs. De inzendingen die de meeste stemmen ontvangen, worden getoond in de PIP-galerij van de vakbeurs. Tijdens de beursweek wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de PIP.

Bijeenkomst

Op 15 mei 2018 vindt in de Jaarbeurs Utrecht een bijeenkomst plaats waar (potentiële) exposanten actief kunnen bijdragen aan de komende editie. De organisatie van Industrial Processing (IP) ligt in handen van de verenigingen FHI en FEDA. IP wordt daarom geïntegreerd in de vakbeurs World of Technology & Science, om te profiteren van de synergie van de verschillende bezoekersdoelgroepen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden